lauantaina, lokakuuta 10, 2009

Viilistelyä villasukissa


Case perheenlisäys on käynnistänyt Hushållissamme melko massiiviset muutokset, mitä tulee poistoihin, huonejärjestykseen ja yleiseen turvallisuuteen.

Askarrellessani tänään jouduin kauhukuvien ja kylmän hien valtaan, kun pyörittelin kädessäni tuhon ja kuoleman välikappaletta: puuhelmeä. Se voi joutua suuhun! Siihen voi tukehtua! Vastaavia adrenaliiniryöpsähdyksiä aiheuttaa muun muassa

1) Kaikki, missä on virtaa
2) Kaikki, missä on johto
3) Kaikki, mikä voi kaatua
4) Kaikki, minkä päälle voi kiivetä
5) Kaikki teräväkulmaiset

Olen siis suhteellisen lunki esimerkiksi räsymattojen suhteen.

Isoin muutos on koskenut ison levykokoelman sijoittamista olkkariin. Nukuimme viime yönä ensimmäistä kertaa uudessa makkarissamme, kadunpuoleisessa ex-levyhuoneessa. Sängyn saa nyt sijoitettua pieneen alkoviin, joka sopii itselleni paremmin, kuin keskilattialla nukkuminen. Seinät ovat oranssit ja koko tila lämmin, pesämäinen.

Entinen makuuhuone oli sininen, kolme ovea puhkoi seiniä ja sänky piti sijoittaa keskilattialle. Minusta se oli hiljaisuudestaan huolimatta jotenkin levoton ja ikävä nukkumapaikka. Pienemmän sängyn saakin sinne mukavasti seinän viereen, ikkunan alle voi asettaa pöydän ja yhdelle seinälle saa kirjahyllyt. Kirvinen voi sitten majailla aikanaan vanhassa makkarissa, keittiön vieressä.

Kaikkeen tähän menee tietysti vielä aikaa. Samalla pitää käydä läpi irtaimistoa, luopua jostakin, hankkia jotain lisää. Kaiken keskellä keittiön pinnoista ainakin laipio ja kaksi seinää menee uusiksi. Onneksi laipion tekee ammattilainen. Se helpottaa paljon vuodenvaihdetta.

Muita huomioita: valosarja on ripustettu! Ajattelimme jo joulua, josta tulee yksinkertainen, rauhallinen ja kodikas. Toivomme, että meidän tarvitsee liikkua silloin mahdollisimman vähän, mutta meille voi toki tulla hissuttelemaan pyhiksi.

Nälkä kurnii, nyt paprikat uuniin paahtumaan, pyykit kuivumaan ja istumaan iltaa.

Ei kommentteja: