torstaina, lokakuuta 15, 2009

Vanhin ehjä käyttövaate: terveisiä Norjasta!


Kyllä Norja on maa, joss on kaikki kaltevaa:
tuo kalamies on äkeä, hän soutaa vastamäkeä...


Eräs blogisti haastoi esittelemään vahimmat käyttössä olevat ehjät vaatteensa. Vintage poislukien uutena hankittuja huomattavan vanhoja käyttövaatteita löytyy kaksi. Norjalainen villapaita alkaa olla parikymppinen. Se oli minulle aina liian suuri, ja vielä käytössä venähtänyt, joten yritin huovuttaa siitä pesukoneessa alustan Vänelle. Paita puhdistui ja muuttui sopivan kokoiseksi.

Jessin ruskea villis on saatu lukiossa, ehkä vuonna 1997 tai 1998. Minulla oli se ylläni muun muassa hurmatessani Ukkosen. Paljastettakoon, että luukkiini kuului myös micmacin mustat reisitaskuhousut ja vaelluskengät. Paikka oli Telakka, olin paikalla sattumalta ja muut eivät. He olivat fiftareita. Syklaaminpunainen kellohelma oli illan teema, yhdellä oli jopa autenttinen villakoira-aplikoitu talvihame. Ukkonen oli Telakalla yhtyeineen keikalla.

Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että erotuin jonkin verran joukosta varsinkin tanssiessani viehkosti ja sirosti vaelluskengissäni lavan edessä. Ehkä minun nälkäinen "ota minut nuorena ja pelottomana" -tuijotukseni sitten teki sen, koska siitä on nyt kymmenen vuotta ja ne kymmenen vuotta olemme olleet erottamattomat <3

Fäshönistä vielä sen verran, että miten te muut odottajat olette ratkaisseet talvipukeutumisen? Olen toppahousukriisissä. Toppahousut eivät mahdu ja maalainen ei ulkoile pakkasessa ilman suhisevia toppahousuja.

Olen jo miettinyt, että löytyisikö fidan Hansu & Pirre -osastolta haalarimallia? Kuljun Kartanon legendaariset talvityöhaalarit saattaisivat myös verhota vartaloni, mutta pelkään, että niiden hihat ja lahkeet jäisivät jotakuinkin puolisen metriä liian pitkiksi.

Auttakee, talvi tulee.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jatkokolmio housujen vetskarihalkioon. Niillä on joku fiksu nimikin, joilla niitä voi nettikaupoista kalastella... Plus henskelit.

Mari kirjoitti...

Mulla oli toi toppahousukriisi viime talvena ja työhön kuului vielä päivittäin pakkovärjöttelyä hyisellä päiväkodin pihalla, hrrr.

Toimivia ratkaisuja oli lopulta pari, omat ikivanhat toppahousut olivat sellaista korkeaa mallia, jotka kuului kiristää vyöllä paikoilleen. No vyö pois ja yläreunassa olleella kiristysnauhalla kuroin kiinni mahan yläpuolelta, vetskaria ei tarvinut laittaa kiinni, koska takki tuli riittävän alas.

Toiseksi käytin miehen housuja ja itseasiassa myös toppatakkiakin, kun oma ei enää mahtunut. Ei haitannut vaikka housun lahkeissa oli vähän ylimääräistä mittaa, maha vei osan ja oikein paksupohjaiset talvilenkkarit osan. Ja hyvin tarkenin. Myös miehen pitkät kalsarit ja urheilukerraston paita sopivat mulle oikein mainiosti :D

Ziina kirjoitti...

miesten toppahousuosastolta löytyy odottajillekin sopivia, paikallinen robinhood tms. lienee edullinen ostospaikka

Jenni kirjoitti...

Mä lähden miestenvaatekauppaan sitten. Mutta ensin tutkitaan Ukkosen alusvaatteet... mmm... etuhalkioita??

Anonyymi kirjoitti...

Vanhoissa käyttövaatteissa intti on kyllä kuningas.

nimim. pitkät kalsarit vuodelta 67

Jenni kirjoitti...

Uuh, kuulostaa ihan yliseksikkäältä! Yllätyin kyllä tänään, miten kivasti Ukkosen etuhalkiolliset istuvat, hmm...

Anonyymi kirjoitti...

En käyttänyt toppahousuja.

Sillä selvisi se ongelma :P

- Anna

--KATA-- kirjoitti...

Ihana merkintä. Sniif, ihan liikutun.

P.S. Ostin kesällä Kuljun kartanosta 2 tyynyliinaa.

Jenni kirjoitti...

Hee hee, Kulju niin rulettaa. Olen jopa ollut siellä töissä myymässä miestenvaatteita!

Toka ano kirjoitti...

Niin no onhan siitä jo kymmenen vuotta enkä tiedä oliko niitä oikeasti kukaan käyttänyt. Itseäni vanhemmat kuitenkin. Ja siis uuden veroiset.