sunnuntaina, lokakuuta 25, 2009

Söndag

Blogini näyttää päivittyvän nykyisin sunnuntaisin ja sisältävän raskausajatuksia! Vetäkää siitä johtopäätöksenne, ja tervetuloa myös ainakin yksi uusi lukija.

Onpa hyvä, etten etukäteen ahdistuttanut itseäni siitä, että vauva-asia ei välittömästi loksauttanut minua "hamstraa kestovaippoja ja liity Hämeenlinnan mammoihin" -vaihteelle. Vauvatarvikkeiden hankkiminen on alkanut hissukseen kiinnostaa, vaikka kaikkien imeväisten näkeminen ei vielä herätäkään suuria tunteita ja maidon herumista. On kuitenkin kiva bongailla perheitä esimerkiksi kirjamessuilla, ravintoloissa lenkillä, julkisissa kulkuneuvoissa ym. paikoissa ja tilanteissa joissa haluaisin itse käydä ja olla lapsen saatuani. Tarkkailemme Ukkosen kanssa tilanteita ja kannustamme toisiamme huomaamaan: noinkin voi tehdä, ja hyvinhän se näyttää sujuvan.

Olen myös alkanut psyykkaamaan itseäni pois kaikista "vauvaperheen onnea" -mielikuvista. Yritämme käyttää kestovaippoja hoitaa parisuhdettamme mutta JUMALISTE jos olemme ihan poikki, niin meidän ei tarvitse muuta, kuin pitää itsemme ja Kirvinen hengissä. Hoen tätä itselleni aina, kun mieleeni nousee kuvia, joissa laulan iloiselle vauvalle kitaran säestyksellä folk-henkisiä piisejä puhtaassa kodissani tai kirjoitan runoja kevätauringon paisteessa samalla, kun Kirvinen nukkuu kolmetuntisia päiväuniaan.

Äitiys ei pelota minua. En ajattele, etten selviä. Sen sijaan pelkään vähän sitä, että onnistun taas varvistamaan riman tavoittamattomiin. Minun on myös haettava apua jokaviikkoisiin itkuräkäahdistuskohtauksiini, ellei ne jälleen johdu työperäisestä stressistä. Miksi pitää töissäkin pingottaa ja tehdä kaikki sydänverellä samalla, kun tilaaja haluaa selvästi karsia palveluitamme ja supistaa toimintaamme? Minä voin ihan hyvin säästää luovan energian kotiin ja kirjoittamiseen.

Kirjamessuista parilla sanalla:
-Mentiin ja tultiin junalla ja voi kun se oli nopeaa ja vaivatonta!
-Nautin ihmisvilinästä. Minua ei yhtään ahdista, että ympärilläni on paljon porukkaa.
-Hankin Lauri Viidan kootut runot ja olen ihan liekeissä.
-Ostin myös "Elokuvakäsikirjoittamisen syventävät tiedot", sitä kehuttiin todella paljon kirjoittamisen perusopintojen aikana.
-Blue Moon on edelleen poikkeuksellisen hyvä kustantamo: laatu on kauttaaltaan tasaista. Mukaan tarttui pari edullista, puuttuvaa Rebus-dekkaria.
-Kirvinen sai "Pekka Töpöhäntä ja Maija Maitoparta" -teoksen ensipainoksen.

6 kommenttia:

--KATA-- kirjoitti...

Ihanan tervehenkistä juttua!

(oon ihan rakastunut Arviin)

Jenni kirjoitti...

Onneks en oo enää 20-vee...

Minna kirjoitti...

Hei, uusi(n) lukijasi ilmoittautuu!

Kun kerroit vauvaihmisistä erilaisissa paikoissa, tuli mieleeni lehtijuttu vanhemmista, jotka lähtivät reilaamaan noin kolme kuukautta vanhan vauvan kanssa. Muistan vanhempien todenneen, että pienen vauvan kanssa on niin k ä t e v ä ä matkustaa.

Joten pitäkää varanne, ettei yhtäkkiä synnytyksen jälkeen mielenne tee jolkutella yöjunalla Napolista jonnekin suuntaan.

Jenni kirjoitti...

Moi Minna ja tervetuloa:) Vauva ja kätevyys tuntuvat aika yhteensopimattomilta, ellei sitten ajattele niin, että pieni vauva kulkee helposti mukana ja sille on parhaimmillaan eväätkin aina valmiina:)

Yöjuna Napoliin kuulostaa NIIN hyvältä!

arle kirjoitti...

Sulla on terve asenne ja edellisiin kommentteihin lisäisin, että aikoinaan telttailu Norjassa 3 (kolmen) lapsen ( 6kk, 5v ja 8v ) sujui hyvin..

Jenni kirjoitti...

Blogiani lukee siis seikkailuhenkiset äidit:)