torstaina, tammikuuta 01, 2009

Puolipilvistä ja navakkaa

Vuosi 2008 on ollut töyssyinen ja toivon, että 2009 ei olisi niin raskas. Kävimme torilla 2008 uudenvuodenaattona ja se oli tietenkin virhe, ellei erityisesti nauti katsella hvyin päihtyneitä ja räjähteiden kanssa pelleileviä teinejä. Tänä vuonna otimme uutta vuotta vastaan Tampereella. Illan mittaan mm. perustettiin roots-bändi johon pääsin pyykkilaudan soittajaksi. Sain lasillisen cavaa puoliltaöin ja pannullisen kahvia yhdeltä, kahdelta ajoin kotiin Hämeenlinnaan.

Veimme tammikuussa 2008 äidin syntymäpäivämatkalle Barcelonaan, mistä kuvatkin.

Helmikuussa täytin 29 mutta en muistaakseni juhlistanut sitä mitenkään, koska se nyt on aivan yhdentekevä ikä.

En muista maalis-huhtikuusta mitään, mutta hain varmaankin talon sisällä olevaa työpaikkaa ja suunnittelin kirjastonjohtajien neuvottelupäiviä.

Osallistuin toukokuussa melontakurssille ja aloitin kesäkussa sivukirjaston johtajana. Sain kuulla, että alan vuodenvaihteessa johtaa toistakin sivukirjastoa ja hyperventiloin.

Kesällä kävin heilumassa juhannuksena rock n' roll ballissa. Töissä rakensimme kirjastonjohtajien neuvottelupäiviä ja ne pidettiin hyvällä menestyksellä syyskuussa.

Lokakuussa olin niin poikki, että jouduin pitämään pienen sairausloman. Marraskuu ja joulukuu olivat vastoin odotuksia aika mukavia ja valoisia kuukausia. Ostin parvekkeelle valosarjan. Teimme ukkosen kanssa pienen, kodikkaan joulun ja saimme rakkaita vieraita sekä itsenäisyyspäiväksi että pyhien ratoksi (kiitos Saarioisten äidit eväistä, minä olin flunssassa). Ennen joulua mummu joutui sydämen takia sairaalaan, hänelle tehtiin ohitusleikkaus eikä hän herännyt.

Tajusin eilen, että lähetän vast'edes kortit pelkästään ukille ja se tuntui niin valtavan surulliselta.

Kevät? Töitä ainakin riittää. Ylitin muuten viime metreillä budjetin oikein tyylikkäästi ja ajatus kahden kirjaston rouvuudesta ei tunnu enää niin kovin pelottavalta. Yritän järjestää itselleni vapaata, jonka aion viettää Ukin luona. Hoidan orkideaa. Hankin ehkä kissan. Bloggaan.

Yritän olla parempi vaimo, tytär, sisko, täti ja ystävä. Pidän ovet auki kaikille vieraille. En murehdi. Alan kirjoittaa enemmän. Teen useammin kasvisruokaa.

Hyvää uutta vuotta 2009!

4 kommenttia:

I.O.Rumdum kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Seuraavaksi muistelenkin ytimekkäästi kulunutta viime vuotta. Päästelin juuri äsken tulemaan rivitolkulla elämäni tarinaa vuodesta xx. Toisaalta asia on niin, että vanhana muistaa vain vanhat asiat eikä tuoreita juuri lainkaan. Taidan kuitenkin yrittää. Tämä polkkasi inspiroi.:) Kiitos, kirjoitat mukavasti.

Jenni kirjoitti...

Heimoi! Blogihan on omiaan ytimekkääseen lähi- tai varhaishistorian muisteluun.

Ite kirjoitat mukavasti:D

jospa kirjoitti...

Muistan, kun vaihdoin puhelinta ja osa numeroista hävis. Mietin vähän aikaa, laitanko uuteen puhelimeen "mummi ja vaari" niinkuin aina vai pelkkä "mummi"... laitoin sitten pelkkä mummi, hulluahan se olis laittaa kuolleen puhelinnumero kännyyn. Muistan myös ekan joulukortin vain mummille, kyllä siinä itku pääsi kuorta kirjottaessa.

Voimia uudelle vuodelle!

--KATA-- kirjoitti...

No Jospa kirjoitti just sen mitä mun piti kirjoittaa. Mutta osoitevihkossani lukee isolla kyllä Mummi ja Vaari.

Ihana polkka ja ylempi kanssa, onnea uudesta kulkuneuvosta ja oikein mainiota uutta vuotta Jennille!