perjantaina, toukokuuta 09, 2008

Kahden neliön paratiisi

Pinta-alaltaan kahden neliömetrin parvekkeemme on nyt täytetty kukin ja kalustein. Päivänvarjo asennetaan heti, kun pieni kaiteessa oleva maalivaurio on paikattu. Sangria-aineet on hankittu ja aurinkolasit pesty.

Parvekkeella onkin mukava istuskella ja katsella pihalla käynnissä olevia hämäläisiä pihatalkoita. Ne näemmä toteutetaan siten, ettei puoletkaan taloyhtiön asukkaista tiedä niistä. Ilmoitustauluilla ei ole ilmoituksia. Kukaan ei ole soittanut. Postilaatiluukusta ei ole tiputettu viestiä. Taivaalla ei ole näkynyt savumerkkejä.

Minun puolestani talkoolaiset saavat mulkoilla marttyyrin ilmein parvekkeillaan lojuvia hiprakkaisia luopioita kunnes saavat silmään näärännäpyn, mutta kaikenpuolisesta kyvykkyydestäni huolimatta en ole suinkaan ajatustelukija, enkä siksi aio muuttaa lomasuunnitelmiani.

Loma on ollut tyydyttävä: olen kävellyt ilman kenkiä, syönyt italialaista jäätelöä ja nukkunut. Ja siten aion viettää myös jäljellä olevat päivät.

3 kommenttia:

jospa kirjoitti...

Haa, hämäläiset talkoot toteutetaan näköjään samalla tavalla kuin pohjanmaalla: kukaan ei kerro kenellekään talkoista, mutta yhtäkkiä pihalla on joitakin talon asukkaita tekemässä jotain yhdessä (kuitenkaan ilmaisematta mitään yhdessä tekemisen riemua esim juttelemalla tms). Talkoohenki näkyy siinä, että naapurin ikkunoita tuijotetaan syyllistävästi työn lomasta.

Aluksi pisti vihaksi, nyttemmin menen mukaan jos siltä tuntuu ja juttelen tahallanikin kaikkien kanssa kysellen koko ajan jotain, että toistenkin on pakko osallistua keskusteluun. Kosto se on pienikin kosto!

jospa kirjoitti...

Sen unohdin vielä mainita, että pohjalaisissa talkoissa ei missään nimessä syödä eikä juoda mitään, se olisi ilmeisesti aivan liian kivaa. Kerran vein kahvia ja kupit pihalle, kukaan muu ei ottanut ja join sitten itse toisten katsoessa syyllistävästi kahvin juonnin ajan jouten ollutta haravaa...


Tässä uudessa talossa päätimme itse järjestää talkoot, jonne ihmiset oikein kutsuttiin. Tein 6 isoa pulloa simaa varta vasten ja olin aikonut leipoakin, minkä onneksi R realistina esti: paikalle tuli vain 1 ihminen ja sekin vääränä päivänä (eikä halunnut simaa).

Jenni kirjoitti...

Se on sitä kuuluisaa talvisodan henkeä sitten vissiin. Saisit kyllä minut haravoimaan simapalkalla vaikka vuorokaudeksi:D