keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2008

Väsyttää

Heräsin yöllä siihen, että makuuhuoneeseen tuli nuori muotibloggaaja. Hänellä oli iso otsatukka, pitkät ruskeat hiukset ja panta. Hän esitteli fantastista, isoa käsilaukkuaan, jonka hän oli tilannut Pariisista, Ranskan ebay:stä. Laukku oli tikattua harmaata nahkaa, hieman metallinhohtoinen, ja sen vetoketjussa oli nahkasuikaileista tehty iso koristetupsu.

Keskustelimme vilkkaasti ja vedin peittoa ympärilleni pyytäen anteeksi
alastomuuttani. Sitten heräsin oikeasti. Kävin pissalla ja yritin nukkua.

Episodi toistui joitakin kertoja pienin muunnelmin. Kaikkein inhottavin oli työkokous-muunnelma.

Aamulla olin väsynyt ja itkuinen, illalla flunssassa. Nyt teeskentelen tervettä, syön Brunbergin tummaa suklaata ja juon kahvia. Huomenna esittelen kirjastoa kahdelle kuudesluokkalaisten ryhmälle. Aion olla räätön, havainnollinen ja vakuuttava.

* * *

Ennustan, että aivan kohta joku tekee muuten gradun tai väitöskirjan muotibloggauksesta. Tutkimus voisi olla poikkitieteellinen: se voisi yhdistää kulttuurin- ja kirjallisuudentutkimusta, kulttuurihistoriaa ja käyttää muun muassa diskurssianalyysin, naistutkimuksen ja narratologian metodeja.

Ja otsikkona olisi esimerkiksi *krhm* "Minä, minusta, minuksi: minän
voimaannuttavat representaatiot suomalaisissa muotiblogeissa".

Muotiblogit ovat kiehtova genre. Luen muotiblogeja saman verran, kuin syön karkkia: melko pian minulle tulee vähän ällöttävä olo ja sitten ajattelen, että muotiblogit/karkinsyönti eivät ole minun juttuni. Aivoni eivät pysty käsittelemään sitä, että joku aloittaa päivän asulla, mutta jatkaa sitten jollakin päivänpolttavalla teemalla. Minä minä minä, ihmisoikeudet. Minä minä minä minä terve minäkuva. Minä minä minä teurashevosten kuljetukset. Jos haluat, että ensin katson sinua ja sinun vaatteitasi ja korujasi ja meikkejäsi ja kaikkea, mitä olet ostanut ja ripustanut yllesi, älä kuvittele, että minua sitten huvittaa vielä kuunnellakin, mitä sinulla on sanottavaa.

8 kommenttia:

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Köh, minähän olen jättänyt väikkärisuunnitelman, joka käsittelee muotiblogeja... Mutta taitaa käydä niin, ettei se teos ehdi valmistua koskaan (eikä se johdu aineiston vähyydestä, vaan väikkärintekijän saamattomuudesta).

Mutta graduja on epäilemättä tulossa, onhan muotiblogiaineisto aika helposti väännettävissä moneen aiheeseen :)

Jenni kirjoitti...

Mainiota!

Ainakin yksi innokas lukija ilmoittautuu.

Anonyymi kirjoitti...

Oih, miten makean väriseksi Jemory olikaan yhdessä päivässä muuttunut. Tulee ihan karkinhimo ;)

En ole koskaan lukenut muotiblogia, joten voisikohan joku vaikka laittaa linkin oikein tyypilliseen muotiblogiin? Tunnen itseni hyvin vanhaksi tätä kirjoittaessani, mutta se minulle sallittakoon; kuulunhan sentään henkinen ikä +60-kastiin. Ja olen ylpeä siitä.

-Rosa Majalis

pikku printti kirjoitti...

Ja miten paljon sellaista kuuntelua netissä tapahtuukaan, josta kukaan ei tule koskaan tietoiseksi. Onko se vähän turhaa? Vai onko sillä joku tarkoitus? Noin yleisestihän kuunteleminen on aika hyödyllinen taito.

Jenni kirjoitti...

Moi! Anteeksi, kommentoijat, etten ole vastaillut. Kotikoneeni ei kommunikoi bloggerin kanssa - ja siitä tuo hehkeä värikin:D Vaahtokarkkia.

Muotiblogeja löytyy blogilistalta, itse käyn katselemassa muutamaa (Only shallow). Tämän tekstin tarkoitus ei ole siis paheksua muotiblogeja sinänsä vaan lähinnä vähän tätimäisesti kummastella, kuka jaksaa keskittyä itseensä niin paljon...

Mutta ehkä se on vain rakkautta muotiin ja vaatteisiin. Muotiblogeista tyyliblogit ovat mielestäni kiinnostavampia.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä väri...??

-Ä-

kirjastonhoitaja, nainen, vastarannankiiski kirjoitti...

Oli tuossa pinkkiä välillä. Mutta se oli omalla koneella aikas possunpunainen.

Jenni kirjoitti...

Taas täällä säädetään värejä.