sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2008

Serenadi Pentille ja Crescentille.


Sain perinnön. Hieman jälkijunassa – henkilö kuoli kymmenen vuotta sitten – ja perintö tuli muutenkin pikkuisen puun takaa. Eipä appivainaa tiennyt, että miniä, jota hän ei koskaan ehtisi tavata, pitäisi samanlaisista polkupyöristä. Siis lähinnä koreista ja laadukkaista.

Olen nyt pessyt ja hartaasti tutkinut Pentin valkoista seitsenvaihteista Crecent -polkupyörää ja tehnyt jonkinlaista huoltosuunnitelmaa sekä varmistanut, mitkä säännöt koskevat liikenteessä olevaa polkupyöräilijää. Samat, kuin autoilijaa, näemmä, joten sen kanssa ei pitäisi tulla ongelmia. Olen nimittäin huipputurvallinen ja kaiken huomioonottava kuski.

Kunhan venttiili on vaihdettu, vaijeri rasvattu ja ruostetäplät hävitetty ja markkinoiden järeimmät lukot ostettu, kiinnitän linjakkaan ajokkini tavaratelineeseen aivan iskemättömät, pullonvihreät vintage-pyörälaukut. Pyörälaukkuihin taas pakkaan aurinkokuivatuilla tomaateilla, salaatilla, oliivilevitteellä ja kanalla täytetyt patongit, pullon jäähdytettyä valkoviiniä ja amishien kutoman valkoisen villaviltin. Sitten houkuttelen Ukkosen tutustumaan lähiluontoon.

Mmm. Eväs ja pyöräsnobi.

* * *
Fantastisen tyylikkäitä pyöräilijöitä, via Pulla.

4 kommenttia:

Kirvesti kirjoitti...

Pitikin juuri tänään näpytellä Googleen "polkupyörän huolto".

Mulla on kolme vaihdetta ja nekin nyt jotenkin ötköttelee. Ajattelin ongelman liittyvän jotenkin vaihdevaijereihin. Mutta en osaa asialle mitään tehdä. Sen wikin lukeminen ainakin paljasti.

Musta hyvä lukitusratkaisu on semmonen, että laittaa kettinkiä pyörän ympäri ja riippulukolla kiinni. Tällä tavalla saa nopeesti pyörän runkosta kiinni mihin vaan. Kettinki tosin kilisee inhottavasti pyörää vasten, mutta sen voisi kai tunkea jonkun muovituubin läpi tai muuten suojata.

Jenni kirjoitti...

Suhtaudun vaihderemonttiin toistaiseksi luottavaisesti, mutta tieto tunnetusti lisää tuskaa. Minulla on myös toinen, aika huonokuntoinen vaihdepyörä, jonka ajattelin purkaa osiin, maalata ja riisua vaihteettomaksi. Siitä tulisi hyvä ns. mökkipyörä.

Tuollaisen kettingin voisi päällystää paitsi kumiletkulla, myös vaikkapa virkatulla putkella. Oih! Sehän olisi tyttömäistä.

Markka kirjoitti...

Tai sukkahousuilla :D

Jenni kirjoitti...

Eih sukkahousuja!