lauantaina, maaliskuuta 29, 2008

Naaraskarhu


(kuva: http://www.springfieldcolorado.com/wild.html)

Nukun 13 tuntia. Kerran herään ihan paniikissa, olen varma, että asunnossa juoksee iso koira, jonka kynnet lipsuvat puulattialla. Olen kuulemma heittelehtinyt vuoteella väkivaltaisesti ja huutanutkin jotain sekavaa.

Selässä on kutisevaa ihottumaa, tekisi mieli kävellä metsään ja heittää kaikki vaatteet pois ja raapia selkää puuta vasten. Kynsin itseäni, pidän karheaa froteeaamutakkia ja vääntelehdin sohvalla.

Atoopikon iho ilmoittaa häiritsevistä muutoksista, stressistä ja liiasata tulikuumassa suihkussa lojumisesta. Jos olen yli kolme päivää erossa Ukkosesta, ranteeseeni tulee verta vuotava ihottuma. Somaa. Ensin ihottumaa ei näe, mutta sen tuntee. Kutina on kuin luita nakertava toukka. Jos ihoa koskee, se reagoi heti. Raapiminen on kiellettyä. Suihkugeelit ovat kiellettyjä. Jatkuva suihkussa käynti on kiellettyä. Stessi on kiellettyä. Kojootti haistaa ihottuman jo silloin, kun se on vasta luissa, pinnan alla. Kojootit haistavat kuulemma syövänkin.

Pankki haluaisi, että alkaisin säästää eläkettä varten. Jos panisin nyt sivuun satasen kuussa, minulle maksettaisiin kovempaa eläketta ikävuosinani 65-75. Helvetti, olen käyttänyt hormoniehkäisyä yli kymmenen vuotta, juopotellut, tupakoinut ja asunut kaupungissa. Minulla on ollut stressiä ja surua ja olen ollut masentunut. Teen ihan liian paljon töitä. Olen vähän liian laiha. Luulen, että minulle on puhkeamassa astma. En millään usko, että elän 65-vuotiaaksi tai että olen sen ikäisenä siinä kunnossa, että nauttisin kovasta eläkkeestäni.

Mitä haluaisin kaikkein eniten elämässä? Haluaisin kirjoittaa yhden hyvän kirjan, olla kohtuullinen kirjastonjohtaja ja onnistua avioliitossa. välillä haluaisin juoda olutta hyvässä seurassa ja nauraa niin, että sattuu. Siinäpä kaikki.

6 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Sä voit säästää sen satasen (tai muun talouteen sopivan summan) kuussa ihan muuten vaan, ilman eläkejärjestelyitä.

Niin minäkin pankin tädille sanoin, ja se nikotteli, koska eläkerahasto on pankille sen verran tuottoisampi kusetus kuin muut rahastot, joista asiakas voi kotiuttaa säästönsä täsmälleen silloin kun haluaa. Esim. jos suhdanteet heikkenee, tai jossakin vaiheessa kuulee, että tehokasta peliaikaa on tässä elämäässä jäljellä vaikka vain muutama hassu kuukausi..

Henkilökohtaisesti en usko, että meillä kolmekymppisillä on enää mahdollisuutta nykymuotoiseen eläkkeeseen. Sikäli kun on jäljellä mitään maailmaakaan, jossa siitä aikanaan voisi nauttia.

Jenni kirjoitti...

No älä muuta sano. Tavallinen korkeakorkoinen säästötili on paljon yksinkertaisempi ratkaisu. Sieltä saa rahan ulos silloin kun tarvitsee, jos tosiaan vaikka alkaa kuolla ennen sitä maagista kuuttaviittä.

Anonyymi kirjoitti...

Myötätuntoni atooppisen ihoilun takia!

Oma atopiani on pysynyt kurissa viime vuodet, mutta stressiherkkä, kutiava ja ihottumainen iho on vielä tuoreessa muistissa.

Ennen bloggaamista en ollut tajunnut, kuinka paljon meitä atoopikkoja onkaan. Blogistaniassa on vaikka kuinka paljon kuivaihoisia raapijoita!

Rappiotäti

Jenni kirjoitti...

Rappiotäti: pian joku todistaa, että atopian ja kirjoitusharrastuksen takana on sama kutina.

Anonyymi kirjoitti...

Eläkesäästäminen on tosiaan absurdia. Olen erittäin vakuuttunut siitä, että jos en ennen kolmeakymmentä kuole niin ainakaan eläkepäiville asti en onnistu rämpimään. Itseasiassa on ollut aikeita blogata tuosta aiheesta.

En aio antaa pankille mahdollisuutta riistää oikeuttani kuolla nuorena. Prkl.
-Brandon-

Jenni kirjoitti...

Mikä meitä vaivaa? Nyt lopetetaan tuo jatkuva jokapäiväinen kuolemanteko ja ostetaan säästöillä kuohuviiniä ja kalliita kenkiä.