lauantaina, marraskuuta 24, 2007

Vapaapäivä

Puhtini loppui perjantaina siinä pasta carbonaran ja ensimmäisen punaviinilasillisen jälkeen. Otin päiväunet. Niiden aikana alkoi joulun aika ja kuka tietää, siirryttiin uuteen aikakauteen. Postmoderniin jälkiteolliseen yhteiskuntaan. Ja punaviinikin ehti loppua.

Herättyäni lipitin kiitollisena sitä surkeaa punaviinitilkkaa (erinomaista Isobeloa, eteläafrikkalaista reilun kaupan viiniä), joka minulle oli armollisesti jätetty ja keräsin tarmoa viedä koira lenkille.

Huomasin talven tulleen. Se talven henki, jonka toimenkuvaan kuuluu joulunalusajan somistus, on ottanut tehtävänsä hyvin vakavasti. Voidaan jopa sanoa, että on sattunut ylilyöntejä. Vapaa-ajallakin on selvästi tultu tupsuttamaan huurretta ikkunoihin. Oksien kuurapeite on liioitellun paksu ja pörröinen, eikä luonto ole ikinä niin huolellinen, että se kävisi läpi jokaisen korren ja silmun.

Palattuani kävin nukkumaan ja nukuin ylipitkät yöunet.

Liekö siis ihme, että olo on epätodellinen. Sehän on levännyt! Olen juonut koko aamun kahvia ja seurustellut äidin ja siskon kanssa webkameran ja mesen välityksellä. Menen tänään jouluostoksille. Sitten pikkujouluihin, joihin olen itse itseni kutsunut. Lauleskelen ensimmäisen adventtisunnuntain psalmia ja yritän saada yhden sävelkorkeuden (paholaisen hyppy) kohdalleen. Mistään ei voi tietää, onnistuuko. Aina se kuulostaa yhtä diaboliselta minun korviini. Kuka on kirkkauden kuningas? [hyppy] Kirkkauden kuningas on Herra Sebaot.

Voisiko joku selittää, mitä se Sebaot tarkoittaa? En ilkeä kysyä keltään.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heps! Sen verran virkistyin kysymyksestäsi, että googlettamalla sain vastaukseksi sebaotin tarkoittavan sotajoukkoja, joko taivaallisia tai maallisia. Tutkaile itse. Mutta kai muistat, että nyt on vasta tuomiosunnuntai, eli Hoosiannan paikka on vasta viikon päästä. Vaan saapi kai sitä veisata aiemminkin!

Jenni kirjoitti...

Herra Sebaot tarkoittaisi sitten tavallaan Herraa Soturikuninkaana tai Sotajoukkojen päällikkönä... Hmm.

No jos sitä veisailisi hiljoksiin, itsekseen:D

Anonyymi kirjoitti...

Hah ;) Selvittelin juuri viime viikolla wikipediasta, mitä Sebaot tarkoittaa. Sain tulokseksi: Sebaot - (hepr.) "Sotajoukkojen herra (tai komentaja)"

Ja luin siis Leena Landerin Tummien perhosten kotia *ahdistuu*.

. Leeni.

Jenni kirjoitti...

Sebaot on aina ajankohtainen:D