keskiviikkona, marraskuuta 21, 2007

Mies- ja nais, nice

Tulen koiran kanssa aamukävelyltä himpun verran ennen seitsemää. Asunnossa on radio päällä. Kirkas naisääni puhuu:
"[...] kyllähän se parantaisi huomattavasti alusten tilannetta jään aikana.
Juontaja jatkaa: "Näin kommentoi asiaa merikapteeni Suvi-Tuuli Lappalainen.

Naiskapteeni, ajattelen, ja virnistän. Sitten vähän synkkenen, kun nuo sukupuolta määrittävät etuliitteet lipsahtelevat ammattien alkuun puoliautomaattisesti, vaikka yrittäisi kuinka tiedostaa.

No, asiaan. Maailma ei ole vielä niin ehjä, huoleton ja tasa-arvoinen, etteikö aina ilahduttaisi, kun joku hankkii perinteisille sukupuolirooleille vastaisen ammatin. Niin kauan, kuin tiedämme, mitä perinteiset sukupuoliroolit ovat, maailmassa on virhe.

Olen myös aina hyvin iloinen ja ihquttava törmätessäni mieshoitsuun tai mieslastentarhanopettajaan. Ääh.


Kivaa päivää kaikki mie... nai tyypit.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaameinta oli, kun kerran lentokoneessa oli na... siis kapteeni, joka ei ollut mies, ja kuullessani kuulutuksen (kapteeni sejase ja perämies sejase toivottavat teidät jne) tajusin ajattelleeni nanosekunnissa, että toivottavasti se osaa lentää yhtä hyvin kun mies. Ruoskin itseäni tästä häivähdyksenomaisesta ajatuksesta koko loppupäivän.

Jenni kirjoitti...

Ruosk! Ruosk! Mä ajattelin siitä merikapteenista, että onkohan se alalla siksi, että ammatti on "miesten ammatti". Sitten ruoskin itseäni. Miksi nainen ei muka voisi olla aidon kiinnostunut merenkulusta. Entinen esimiehenikin luki maanisesti kaikki merisotaa käsittelevät teokset. Siis esinainen.

Esinainen muuten ei kuullosta päälliköltä vaan kivikautiselta.