sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Farssi

Jos voitte välttyä näkemästä Tampereen Työväen Teatterin Pähkähullua hotellia, niin käyttäkää ihmeessä 26 euroa johonkin muuhun. Näytelmässä on niin paljon pielessä, etten tiedä mistä aloittaisin.

Huokaus.

Tapahtumapaikkana on hotelli Jumaltenranta, jonne saapuu kaatuneen ajanvaraussysteemin vuoksi mitä eriskummallisinta porukkaa viettämään viikonvaihdetta. Katsokaa rooliesittely, niin käsitätte mitä tarkoitan. Roolien paljouden vuoksi hahmoista on tietenkin pitäynyt tehdä mahdollisimman tunnistettavia stereotyyppejä. Jotkut, kuten viinaan menevä keskustan ääniharava (Samuli Muje) ja extreme-seikkailija Sherpa (Jyrki Mänttäri) ovat oikein herkullisia. Kaisa Mattila ja Ola Tuominen pitävät urheasti näytelmää kasassa hotellinjohtaja Pulmuna ja yleismies Ledinä.

Joissakin rooleissa mennään pahasti metsään, suorastaan vuonojen yli Norjaan. Farssissa esimerkiksi ammutaan venäläinen toimittaja Anna Ragulina, joka on kirjoittanut teoksen mafiasta. Hauskaa?

Sääliksi kävi näyttelijöitä, jotka joutuivat sähläämään sekavissa rooleissaan, juonettomaksi kohellukseksi muuttuvassa farssissa ja huutamaan vuorosanojaan, jotka koostuivat kokoelmasta kierrätettyjä vitsejä. He olivat ansainneet taputukset. Ohjaajalle ja käsikirjoittajalle Riku Suokkalle voin vain sanoa, että farssissa meni lapsi pesuveden mukana. Puolella rooleista olisi pärjätty hyvin, silloin hahmoille olisi jäänyt tilaa kasvaa.

1 kommentti:

kini kirjoitti...

Kiitti vinkistä:)Käytiin Tampereella viimeeksi katsomassa Vuonna 85 ja se taas oli niin hyvä, ettei sitä voi pilata...
Tääl meil päinkin menee tosi hyviä, mm. Housut pois -musikaali, johon liput on jo varattu, nam!