perjantaina, elokuuta 10, 2007

Sisustusiivousremonttinilli


Olen seikkaillut verkossa My lovely red wellies -blogin kautta löytyneillä hörsöily (askartelu, sisustus, käsityöt, leivonta ja kaikki, mikä on kodikasta ja sievää) sivuilla ja ajautunut sisustuskriisiin. Yksityiskohdat mättää, kuten vaikkapa se, että keittiön lattialla on kohta kuukauden lojunut viidentoista litran vetoinen, musta ämpäri, joka tappaa keittiön feng shuin, mutta jota kukaan (lue: minä, Ukkonen tai kotitonttu) ei vie pois.

Sänkyä ei ole sijattu kuukauteen (terveisiä äidille), koska aamuisin on muka niin kiire ja taulut lymyävät pitkin seinävieriä. Huomaa lamppusilmäinen koira-valaisin! Huomaan kuitenkin, että suurempiin ongelmiin tarvitaan äijää!

Viisi asiaa, jota häiritsevät minua tällä hetkellä kaikkein eniten:

1. Keittiön ruokailu-nurkkaus. Uusi pöytälevy odottaa pintakäsittelyä ja tarvikkeetkin on hankittu. Seinällekin pitäisi tehdä jotain. Olen kokeillut viimeisen keittiö-angstin jälkeen kaikenlaista, mutta en pääse tunnelmaan. Nyt seinällä on koiraverkkoa, jossa on pyykkipojilla kiinnitettyjä postikortteja.

Tämä ongelma on siis hoitumassa, heti, kun saan äijävaihteen silmään ja pääsen askartelutilaan.

2. Keittiön lavuaari ja sen ympäristö. Viisas insinööri on keksinyt, että kaiken voi työntää tiskikoneeseen ja varustanut keittiön toimimattomalla altaalla. Altaan reuna on korkeammalla, kuin pöydän pinta, jotta vesi ei varmasti valuisi viemäriin vaan nakertaisi listan irti ja homehduttaisi saumat. Kun tähän yhdistetään vuotava hana, saadaan aikaiseksi todella toimimaton kombinaatio. Hurlaa!

Tämän ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan keittiötukkua ja putkimiestä. Pian.

3. Vessanpönttö vie joka huuhtelulla varmaan viisikymmentä litraa vettä. Lisäksi se on sijoitettu pikkuiseen kylppäriimme niin, että sen ympäristön siivoaminen vaatii tunnin syvävenyttelyn, polvipehmukkeet ja teleskooppimopin. Onkohan seinä sellaista materiaalila, että siihen voisi kiinnittää vessanpöntön? Pitäisi mennä kylppäritarvikeliikkeeseen tutkimaan vessanpönttöjä (mikä ihana tapa viettää täydellinen lauantai).

Kestämme tilannetta kuin henkilöt seuraavaa putkiremonttia odotellessa.

4. Mitä ihmiset tekevät johdoille? Pistorasioita on aina liian vähän ja ne sijaitsevat omituisissa paikoissa. Etenkin jos talo on vanha. Keittiöömme ei esimerkiksi mahdu mukavasti kahvinkeitintä JA vedenkeitintä, feng shui on heti pilalla. Mutta ei se mitään, meillä juodaan joka tapauksessa enimmäkseen teetä ja kahvinkeitin on kaapissa odottamassa vieraita.

Ratkaisuna on sähkömies ja Ukkonen on sellainen.

5. Jonkun pitäisi pestä matot. [Kirjoitin ensin, että jonkun pitäisi pestä mato, tyrskin teetä nenästä ja korjasin kirjoitusvirheen].

Voitteko muuten tajuta, että viikko on taas lävähtänyt ohi ja on perhantai! Onkin ollut ruhtinaallisen kiireinen viikko. Aion maata viikonlopun levynä ja olla murehtimatta. En aio tehdä mitään virikkeellistä. Nyt vien (hyvinvoivan 80) lamppusilmäkojootin ulos. Jännittää jo, jatkuuko pätkistuotanto ja oksentamattomuus. Peukut pystyyn!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Jenni. Mikä funktio on ikkunanpokalla joka on kuvassa? Siitä tulisi ihana pöytä jos siihen ostaisi koko pokan peittävän lasin, ehkä poka pitää puhdistaa ensin maalista...ehkä ei..ehkä siihen pitäisi laittaa myös jalat... Tulisiko siitä liian iso.
Niksi: vedellä täytetty muovipullo vessanpöntön säiliön sisällä vähentää vedenkulutusta. Ja eikö silikoni auta pesualtaan/tiskipöydän saumaongelmaan?
-Ä-

Atair kirjoitti...

Vieraita ja harvinaisempaa kahvinjuontia varten voi hankkia erittäin feng shuin teräksisen espressopannun (ei mutteripannua, koska alumiini ei ole hyväksi terveydelle) tai pressopannun. Hyvästi johdot!

Karmaisevana mutta yleistyvänä tapana on myös juoda pikakahvia ja väittää sitä hyväksi (yäk).

Jenni kirjoitti...

Moi äiti! Ikkunanpokan funktio on muistuttaa entisestä kodista ja olla hieno. Ikkunanpokasta voisi tehdä myös peilin. Pöytäideakin on kiva. Maali on tosiaan aika perstoutunut, mutta tavallaan siksi ubee.

Olinkin unohtanut tuon käytännöllisen muovipulloidean! Pitää kokeilla.

Pesuallas pitää ihan oikeasti vaihtaa.

Atair: kiitos ideasta, mulla on jo tuo mutteripannu, mutta enpäs ole tullut ajatelleeksi, että se on alumiinia.

Pikakahvikin on ihan hyvä idea, sillä ei tosin ole varsinaisen kahvin kanssa mitään tekemistä.

Moira Love kirjoitti...

Vastausta kommenttiin: korjaaja sanoi että saan kävellä ja uida, mieluusti pehmyttä maastoa kävelyyn tai hyvillä lenkkareilla asvalttia. Sanoi ettei raskaita juttuja, kuten lapiointia tms. Ja itse siinä sanoinkin etten nostele muutenkaan mitään (edes kauppakasseja en kanna) Ja kyllähän tuo omakin järki sanoo että nyt täytyy ottaa rennosti ja rauhallisesti. Tänään oli niin mahtavaa kävellä kun ei sattunut mihinkään!

Mulla on kans sisustusvimma. Makkarista tulee petroli-musta. Sellainen hivenen gootahtava luola. Tiedossa uusia verhoja, mattoja ja entisöintiä. Huzzah!

Jenni kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jenni kirjoitti...

Huzzah zizutuskävpäsen puvemat ja liikkuva selkävanka!

Celia kirjoitti...

Ikkunapokat voisi nostaa seinälle sellaisenaankin, ilman rapsuttelua, ilman kittaamista sun muuta "korjailua". Esineelle pelkkä koristeellisuus on tarpeeksi hyvä syy olla olemassa. Sitä paitsi ikkunanpokien maalin kuluneisuus on kaunista katseltavaa!Ei siis puupinnalle, on minun mielipiteeni!

(Minua kauhistuttaa "antiikkikauppiaiden" "entistämiset", kun he raaputtavat kauniin vanhan maalin alta puupinnan esille. Se on silkkaa vandalismia.)

Celia kirjoitti...

P.S. Todennäköisesti ikkunassasi on vanhat alkuperäiset ikkunalasit. Ne kannattaa ehdottomasti säilyttää.

Joku ekorakentajakin voisi maksaa pokistasi kivan hinnan, jos hennoisit luopua niistä.

Jenni kirjoitti...

celia, voi hyvinkin olla, että pokat päätyvät sellaisinaan seinälle. Talvisin niitä voisi koristella valosarjalla ja paperitähdillä...