keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Kymmenen kirjaa, joiden soisi muuttavan maailmaa : 1 : Risto Isomäen tuotantoOlen taas ehkäissyt rauhalliseen yöuneen vaipumista lukemalla Risto Isomäen ekotrillereitä. Niissä ilmaston lämpeneminen - yleisemmin ihmiskunnan kollektiivinen välinpitämättömyys ja typeryys - tuhoavat maailman. Ainakin maailman sellaisena, jona sen nyt tunnemme. Henkiinjääneet elävät äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa ja yrittävät pysyä pois radioaktiivisesti saastuneilta alueilta.

Ja mukana on aina myös ripaus romantiikkaa ja viittauksia intohimoiseen seksiin älykkäiden ja kauniiden ihmisten välillä.

Pahinta Isomäen kirjoissa on ilman muuta se, että ympäristöä: meriä, jäätiköitä, eliöitä koskevat väitteet ovat tieteellisesti todistettuja: meren pohjassa on jään koteloimia metaaniklatraatteja, joiden sulaminen ja vapautuminen ilmakehään olisi lievästi ilmaistuna ikävä juttu. Tarkemmin sanottuna maailmanloppu.

Isomäen kirjat pelottavat minua niin helkutisti, ahmin nyt Heräämistä ja jatkan varhaisempaan tuotantoon kuuluvalla Gilgamesin tappiolla. Lisäksi Isomäen kirjat komeilevat uusilla lukudiplomeilla yhdeksäsluokkalaisten lukulistalla.

2 kommenttia:

Kirvesti kirjoitti...

Joo mut ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on vain monikultturistien juoni, jonka avulla he haluavat kääntää rahvaan huomion toisaalle, jotta Euroopan islamisaatio saadaan toteutettua kaikessa rauhassa.

Tämä ottaa tosin kantaa vain siihen, että ilmastonmuutos ei olisi ihmisen aiheuttama, islamia ei mainita:http://www.youtube.com/watch?v=8f8v5du5_ag

Jenni kirjoitti...

Onhan myös kreationistisia opetussuunnitelmia, eikä 80-90 -lukujen suomalaisissa kouluissa kerrrottu Viron lähihistoriasta mitään.