maanantaina, syyskuuta 25, 2006

Viikonlopusta ja Viivistä

Viikonloppu oli ihastuttava. Ravishing. Lauantaina uskaltauduin päättymättömästä flunssastani huolimatta miehen kanssa Tampereelle. Humputtelemaan. Syöpöttelimme ja vähän juopottelimme ja kolusimme kirpputoreja. Kukaan ei ollut kertonut auringolle, että kohta on lokakuu.

Käytin oivaa nuukailuvinkkiä ja ostin Anttilan värikkäitä lakanoita verhotarpeiksi. En nyt linkitä, koska kyseinen aihe aiheutti omituisen, ryöpsähtelevän keskustelun kyseisen vinkittäjän blogiin. Minä sitä olen edelleen niin röyhkeä, että askartelen puukässä seiska -pohjalta itse verhoni. Kauempaa ne näyttävätkin todella tyylikkäiltä. Vähän samalla tapaa, kuin lasten tuotokset: ne ovat upeita, koska ne on tehty ITE. Ainoastaan julma ja kauhea vanhempi alkaisi vertailemaan neljäsluokkalaisen lapasia Kaffe Fassetin kirjoneuleisiin. Ja ainoastaan tunteeton ihminen sanoisi, että minun itsetoteutetut nuukailuverhoni eivät ole ubeet, koska ne eivät ole ompelijan tekemät. (Nyt menen itseeni ja mietin, miksi ihmeessä puolustelen täällä käsityöharrastustani, kun kukaan ei ole koskaan mallannutkaan muuta kuin hymistellä tekeleideni äärellä...)

Räkätauti muuttaa muotoaan, mutta ei edelleenkään osoita lannistumisen merkkejä. Nenästä sarvikuonokannulla huuhdotut monekirjavat etanamaiset jutut alkavat olla evoluutiossa niin pitkällä, että niillä on persoonallisuus ja luultavasti alkeellinen yhteiskuntarakennekin. Hyvä Jumala, eikö tämä flunssa ikinä lopu? Tänä aamuna ajattelen, että kuihdun pois fiinisti kuin Saima. Sitten menin ostamaan viinereitä. Jos kuihdun pois, aion tehdä sen hyvässä lihassa ja viinereillä herkutellen. Ostin varmuuden vuoksi myös Kettukarkkeja ja Fazerin parhain -pussin.

* * *

Viivi Avellanin mielestä feministit ovat mäkättäjiä. Kuinka omaperäinen kommentti! Olisi pitänyt lukea se lehtijuttu. Siinä varmaan väitetään myös, että feministit ovat naisia, jotka eivät saa tarpeeksi munaa, jotka eivät aja kainalokarvojaan ja joilla on siilitukka. Luuleeko Viivi, että hän saa kommenteistaan palkinnon? Ja että se palkinto on jotakin muuta, kuin lapio, jolla kaivaa maata omien piikkareidensa alta. Joku saisi kertoa Viiville, että edes Viivi ei pääse sedäksi setäkerhoon, vaikka kuinka letkauttelisi feministeistä. Viiville on setäkerhossa vain yksi rooli. Maskotin rooli.

Mäkättävien feministien ansiosta Viivi Avellan saa elää yhteiskunnassa, jossa hän voi julkaista tekstejään ja vilauttaa reittään ja äänestää ja päättää itse omasta statuksestaan.

11 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Entiedä enkä taida haluta tietää kuka on viivi avellan.Itkettää kun lehdet julkaisevat tuollaista.

Jenni kirjoitti...

Niin, aika usein itkettää. Mutta hei, jos tyhmyyteen voisi kuolla, niin mikähän esimerkiksi Suomen väkiluku olisi?

Aallotar kirjoitti...

Olen niiiiin samaa mieltä. Luin uteliaana ja itsetuhoisena ao. jutun ja siinä Viivi julisti, että feministit vaan jauhavat sitä omaa asiaansa. Siis mäkättävät. Todennäköisesti taustalla oli juuri tuo muna-kainalokarva- ajatus.

Viivi Viivi. Suu kiinni et vaikuttaisi ihan niin hölmöltä.

Pulla kirjoitti...

Ytimekkäästi sanottu tuo Viivi-juttu. Tuollaisia kommentteja on vaikea järjellä ymmärtää. Mun työpaikallani yksi naiskollega sanoi presidentinvaalien alla, ettei voi sietää Tarja Halosta, koska tämä on sellainen Naisasianainen. Mietin sitä vieläkin ihan ymmälläni.

Jenni kirjoitti...

Mä en tule ikinä käsittämään, miksi naiset häpeävät vaatia oikeuksiaan ja ikäänkuin asettuvat jonkinlaiseen kuvitteelliseen miesten leiriin. Minusta se on vääränlaista hyväksynnän hakemista, enkä sellaista myöskään miehenä kunnioittaisi.

Anonyymi kirjoitti...

hoh, kylläpäs tuli naurettua tuolle alkeelliselle yhteiskuntarakenteelle :D

kun viivi oli vielä nelosen urheiluneiti luulin häntä ihan fiksuksi nuoreksi naiseksi. tehtiinkö hänelle lobotomia kolmoselle siirtyessä?

niin ja tässä yhteydessä (viitaten kuihtumissuunnitelmiisi) on syytä muistuttaa saimin viisauksista siitä, että suomalaiset naiset näyttävät miehiltä. että älä nyt helkkarissa kuihdu ilman korkkareita ja huulipunaa!
-strangelove-

Aallotar kirjoitti...

Saima kuoli eteerisesti keuhkotautiin. Sinulla on arkinen flunssa. Lisää wieneriä!

Aallotar kirjoitti...

Niin, vielä piti lisäämäni tuosta joidenkin naisten omituisesta tavasta väheksyä omaa sukupuoltaan ja naisasianaisten tekemää työtä.

Ehkä he kuvittelevat pääsevänsä miesten suosioon ja kainaloon heittäytymällä pelkiksi kikattaviksi tipusiksi, joille tärkeintä on olla kaunis, hauska ja helppo. Olemalla ns. "hyvä jätkä". Minulla nousee aina ihokarvat yläviistoon, kun joku nainen julistaa touhukkaana olevansa hyvä jätkä. Sehän on paitsi mahdotonta, myös melkoista mielistelyä. On se nyt kummallista, jos nainen ei kelpaa naisena, vieläpä viksuna sellaisena.

Ja sitten se Viivin vikinä siitä, "että koskaan ei ole tylsää"! Ikävä kyllä elämä on sellaista, että jos sitä aidoin tuntein elää, niin välillä on... ihan oikeesti... tylsää. Ja sen kestämistä kutsutaan aikuisuudeksi.

Jenni kirjoitti...

Menenkin tästä vähän kahville Saiman kunniaksi. Aallotar, samaa mieltä. Alankin tästä lähtien sanomaan ansioituneille miehille, että xttu sä olet hyvä ämmä!

christer sundqvist kirjoitti...

Nyt minua harmittaa: Jäin kuuntelemaan Viivin haastattelua Turun kirjamessuilla lähes 20 minuuttia kun suurenmoisia kirja-aarteita olisi ollut selattavana ja ties mitä muita laadukkaampia esiintyjiä olisi ollut tarjolla sinä aikana. Viivin kaltaiset mitättömyydet ryöstävät tällaiselta tollolta kuin minulta mahdollisuuden nauttia laatukirjallisuudesta vähän samaan tapaan kuin roskaruoka vie ymmärtämättömältä mahdollisuuden ruokailla terveellisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Hmmh, Viivihän on tietääkseni itsekin sitä mieltä ettei häntä kannata ottaa vakavasti.

Feminismi on ok kun sillä ajetaan tasa-arvoa, mutta sitten tulee näitä ylilyöntejä, kuten että naisen euro on muka 80 senttiä - harhaanjohtavaa dadaa. Ehkä Viivi tarkoittaa sellaista yliampuvaa feminismiä? Tai sitten ei tiedä itsekään mitä tarkoittaa.

.. niin ja en minäkään mikään Viivifani ole, vaikka olenkin mies.:)