maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Työn orjat, sorron yöstä joskus aamupäivästä nouskaa

Eikös Lenita jo otsikoinut muistelmansa sanoin "Kauheus on lisäarvo". Kuuntelemme Euroviisufinaalin radiosta ja kikattelemee hysteerisesti pisteille. Jokaisen kahdentoista kohdalla jompi kumpi sanoo: "Ei voi olla totta!"

* * *

Työskentelen päivän pihalla. Kirsikan- ja luumuntaimien juuret ovat solmussa, paksujen koivunjuurien alla. Lopulta saan siirrettyä kolme tainta takapihalle. Levähän ja siirrän saniaisia, belliksiä, mesiangervoja ojasta... Väillä loikoilen ja luen, syön eväitä. Illalla pumppaan maisema-akvaariollisen vettä kaivosta. Kastelen kaiken. Istun viltti ympärilläni, öljylampun valo on kultaa, pilvet hohtavat vaaleanpunaista, lilaa ja helmiäisen harmaata. Tajuan, että olen niin väsynyt, että luut ovat sulaa. Tajuan, että olen paiskinut töitä kymmenisen tuntia.

Olen kipeä ja onnellinen.

Nukun 13 tuntia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei mäkin kuuntelin euroviisufinaalin radiosta kun telkku vietiin pois.. satuin olemaan ittekseen kotona joten vietin sitten levyraatia sängyssä mässäillen.
- Anna

(ärrää korostaen) LOOOORDI rulettaa

Tui kirjoitti...

Me, Marian studion Maria ja Tuumailun Tui, olemme perustaneet kollektiiviblogin Runotorstai. Käyhän tutustumassa ylläolevan linkin kautta. Blogi on vielä aivan alkutekijöissään, mutta toivomme sen löytävän osallistujia ja lukijoita.

Runotorstain sisarblogi on Valokuvatorstai ja sen osoite on http://inspis.vuodatus.net.