perjantaina, toukokuuta 12, 2006

Tappaa kodissa ja puutarhassa

Puutarhanhoito on loistava tapa irroittautua työelämästä! En varmaan tiistaina löydä huoneeseeni, tai sitten voihkin hyllyjen välissä työkyvyttömänä selkäsärystä ja puutarhakirjojen lumoissa.

Puutarhatieteen ja -taiteen suhteen olen valinnut selvästi yritys & erehdys -metodin. Lätkin kasveja milloin mihinkin maaperään ja paikkaan ja katson puolen vuoden päästä, mitkä yhä sinnittelevät ja mitkä pitäisi siirtää pois. Osa näyttää yllättävänkin hyvältä, esimerkiksi kultapallojen taimet ovat erittäin terhakoita. Sen sijaan humalalla on täysi työ tunkea savimaahan ja saada siitä irti kaikki tarpeellinen. Raparperi kaipaisi hiekkaa, se jää aina jotenkin miniksi. Ehkä se on kääpiöraparperilajiketta. Tunteeko kukaan muu huonoa omatuntoa kituvien puutarhakasvien vuoksi?

* * *

Aion tänään voittaa kaupunkiautoilukammoni ja... niin. Autoilla kaupungissa (siinähän oli sulavaa artikulointia). Älkää ymmärtäkö väärin! Kannatan lämpimästi joukkoliikennettä ja menisin tänäänkin bussilla, mutta totta puhuen minun täytyy harjoitella. En saa ikinä kakkosvaihetta läpi, ellen uskaltaudu pois metsäautoteiltä.

Liikennevälineistä puheen ollen kirkkokuorokaveri (kyllä, olen pervo kirjastontäti, joka laulaa kirkkokuorossa ja harrastaa puutarhanhoitoa) oli saanut mieheltään punaisen skootterin. Hän ajoi ohitseni, tööttäsi ja näytti kieltä. Olin kateudesta havunvihreä.

4 kommenttia:

jospa kirjoitti...

Miten kirkkokuoroon pääsee? pitääkö osata solfata kunnolla vai riittääkä että osaa jotenkuten lukea nuotteja? Minusta olisi kiva ruveta pervoksi kielenopettajaksi joka laulaa kirkkokuorossa. (onko kuka tahansa kirkkokuoron jäsen muuten pervo?)

Minähän en puutarhoista mitään tiedä eikä meillä sellaista ole, mutta olen oppinut jostain salakuuntelemalla sanan perenna (sitä on ihana tipautella eri yhteyksissä tietäväisen oloisena) ja sen, että raparperi pitäisi istuttaa kohopenkkiin tai rinteen yläosaan.

Jenni kirjoitti...

Riippuu kirkkokuorosta. Joihinkin kuoroihin on pieni laulukoe, omaani ei. Sanoisin, että nuottien jotenkutainen lukeminen riittää ja se, että on hiukan sävelkorvaa ja rytmitajua, mutta mikään Callas tai Caruso ei tarvitse olla. Ota yhteys paikkakuntasi kanttoriin ja tervemenoa!

Kaikki alle satavuotiaat kirkkokuorolaiset ovat automaattisesti hiukan pervoja.

Menen tästä tekemään kohopenkkiä:)

Anonyymi kirjoitti...

raparperi on erikoinen kasvi. vanhempieni pihassa raparperi kasvaa, vaikka sitä on tarkoituksellisestikin telottu ruohonleikkurilla ja yritetty muutenkin hieman hillitä. ehkä jo ensikesänä sieltä raparperin alta löytyy pieni pygmikansa.
-strangelove-

Jenni kirjoitti...

Aaah, SL, Pygmit... ymmärrän nyt kaiken paljon kirkkaammin...