keskiviikkona, huhtikuuta 05, 2006

hop hop hop hop ja Jaksaa, ja jaksaa

Pitäisi uudistaa suhde mummohölkkään, tuohon tätilajien matala-askeliseen kuningattareen, jossa vauhti on sivuseikka, tyyli vapaa ja asu pakollinen. Männäviikolla kokeilin, vieläkö 30-minuuttia menee. Meni! Vaikka ylämäet olivatkin niin liukkaita, että vain mitä sinnikkäimmällä töpöttämisellä saavutin mäen lakipisteen tilassa, jossa saavutetaan esim. vuorenhuippuja (viimeinen serpa on syöty 1000 m alempana ja alkaa vaikuttaa siltä, ettei se sula kovin hyvin). Lopussa vauhti tosin hiipui niin, että hölkkäämisestä voi puhua vain blogissa. Kaikkialla muualla on puhuttava lähinnä pompahtelevasta kävelystä. 30 minuutin jälkeen leijuin endorfiinipilvessä kotiin.

Liikunta on hassua. Hyvillä keleillä kävelen aina sen tuntini. Tarvitsen tunnin siihen, että saan raivattua päästä kaikki turhat hämähäkinseitit ja luurangot ja ihmissudet. Lopuksi tuuletan, luutuan pääkopan nihkeällä ja sytytän tuoksukynttilän otsalohkoon. Unen laatu ja määrä kertovat heti, jos tunnista on tingitty. Seuraavana päivänä tunnen, miten henkinen Darth Vader -kypärä kiristää otsaa ja kommunikoin huokailemalla ja äsähtelemällä. Töissä huokailen, kotona äsähtelen.

8 kommenttia:

-t kirjoitti...

Tunnin se ottaa kyllä. Nyt on jäänyt olosuhteiden ja -suhteettomuuksien takia väliin useamman päivän tunnit ja kiristää tismalleen siihen malliin. Äsäh! Auttaisikohan viiden tunnin kertarysäys?

Jenni kirjoitti...

Viiden tunnin kertarysäys!?! No joo... mihin se Ei auta, siihen sen Ei tarviikaan auttaa.

Ohari kirjoitti...

Meinasin tänään purskahtaa itkuun, kun muistin, että äitee lähtee kyytiin luentoreissulle enkä pääse punttisalille. En ole päiväkausiin muuta kuin liihotellut huoneesta toiseen. Mutta mä en tahdo ulos! Hypnotisoikaa mut tahtomaan, koska tahtoisin tahtoa, jos siellä kerran pipa lakkaa kiristämästä. Joo?

Jenni kirjoitti...

Ulkona on aivan ihana, kostea ja raikas ilma. Tarpeeksi lämmin, ettei tarvitse topata itseään taipumattomaksi. Aaah, happipitoisuus on miljoona!

Tänään syöpöttelin liikaa ennen lenkkiä ja lisäksi jalat ovat edelleen kipeät, joten hölkkääminen oli epämukavaa. Sen sijaan kävelin. Taivaalla oli sataa erilaista harmaata sitten tulin kotiin ja sitten avasin jääkylmän Strongbow'n:)

Piikkari kirjoitti...

Minä en voisi kävellä, minnekään. Respectit Kanta-Hämeeseen, tänään jo toisen kerran. Kiesus. Poistun puhkumaan voileipäni ääreen. Ravitsevan voileipäni.

Ziina kirjoitti...

luulen että serpat sulavat todella huonosti kun ne ovat niin ruskeita ja sitkeän näköisiä.suosittelisin vaihtoehdoksi myslipatukoita.

kukkis kirjoitti...

Mummohölkkä on mahtava laji! Mutta ei tällä säällä.

Jenni kirjoitti...

Ziina, jepjep. Ei se jakkihärkäkään ollut hassumpi.

Kukkis: kesäksi kukallinen tuulipuku.