maanantaina, huhtikuuta 17, 2006

Gadget-freak

Fiskarsin kirveitä koskeva huomioni on saanut anonyymit kirvestit fantasioimaan kommenttilaatikossa. Totta tosiaan, toimivien, kauniiden ja miellyttävien välineiden käyttäminen synnyttää melkoisia mielihyvävärinöitä ja minun on myönnettävä olevani hieman gadget-freak, joskin pienet elektroniikkavehkeet, puhelimet ja kaikki, joiden nimen edessä on "i", on suljettava jossain määrin pois. Laitteen käytössä täytyy nimittäin käyttäjälläkin olla jokin muu, kuin napin painajan rooli.

Fiskarsin halkaisukirves on upeimmillaan silloin, kun hikeä pisartava emäntä pystyy sen varressa halkaisemaan vaivattomasti sellaiseen kirvesvarrenkatkojaan, joka on odottanut kuukausia vuoroaan liiterissä. Täytyy jäädä jokin egoapullistava mahdollisuus sanoa, että anna kun äitis näyttää. "Hipaise tuota valikkoa ja valitse tuo vaihtoehto" ei vain ole sama asia.

Hankin viikonloppuna fiskarsin veitsenterottajan ja fiilasin cittierion keittiöveitset timmiin tappokuntoon. Jumatsuikka, että kypsä tomaatti halkesi silkasta kauhusta, vaikka ennen sellaisen kanssa sai tolskata ja vatuloida mehu rinnuksilla. Nyt tarvitsee vain hankkia kattava kotivakuutus ja kerrata viilto- ja pistohaavojen ensiapu. Kotiinsa on moni kuollut.

Vastaavia fiboja sain, kun ajoin toissapäivänä ensimäistä kertaa kesäautoamme (-64 Rambler Classic). Kuolisin varmasti onnesta, jos onnistuisin joskus taskuparkkeeraamaan sen nätisti ja kerralla kaupungilla. Ehkä harjoittelen auton kieputtamista salaa pihassa, sillä mitä sitä ei egonsa riivaamana tekisi...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

repesin aivan täysin siinä kohdassa, kun tomaatti halkesi silkasta kauhusta :D *taputtaa kunnioittavasti pieniä käsiään*

minuun iskevät myös kaikki pikku turhakkeet ja vempaimet. tosin mikään ei voita uutuuttaan kiiltelevää teräasetta. mitä järeämpi, sitä parempi. aivan erityisiä värinöitä aiheuttaa vanhempieni pihassa minun omenapuussa roikkuva ruosteinen viikate.

ja mikä olisi rakkaampi kuin kädessä rennosti heilahteleva vesuri?
-strangelove-

Jenni kirjoitti...

Fiskarsin vesuri?

Minulla on sellainen, ja kun se oli ihan uusi, melkein nukuin se kainalossa.

Ihmisillä, jotka eivät tee mitää ulkohommia, on varmasti valtavasti erilaisia patoutumia ja angsteja.

Anonyymi kirjoitti...

niin tuota fiskarsin vesurin koukku ei ole oikein mieleinen. tykkään jyrkemmin kaartuvasta mallista. sellaisesta jonka löytää isovanhempien mökiltä ja josta näkee, että sitä on käytetty vähintään siitä asti, kun oli suo, kuokka ja jussi.
-strangelove-