tiistaina, tammikuuta 10, 2006

On ihanaa olla nainen

Nyt on se aika kuusta! Eli PMS-bloggauksen aika! Naiseus on iloinen asia!

[No niin, hus siitä kaikki myötähäpeävät lähimmäiset ja ihmiset, joita nolostuttaa se, että naisella on kuukautiset]

Kaikki haisee omituiselle. Nuuhkin epäluuloisena keittokomeron ovella. Lavuaarissa ei ole avautuvaa raatokukkaa vain pikkuinen pesemätön kattila, jota kiertää yksinäinen ja masentunut mahlakärpänen. Roskiksessa ei ole hajoavaa ruumista vaan banaaninkuoret ja tyhjä piimätölkki. Mies ei ole juuri palannut erämaavaellukselta vaan on suihkunraikas. Kainaloni ei ole sapelihammastiikereiden luola, vaan rexona vain on antanut periksi estrogeeneille.

Syömisen äänet kuulostavat sietämättömiltä. Mussutus, maiskutus, litisevät pienet massahdukset, kosteat nieleskelyn äänet ja hörpiskely. Maastoudun kirjan taakse, koska minua puistattaa, vaikka oma ruokahaluni on suoraan possulasta ja mitä omituisimmat makuyhdistelmät synnyttävät kulinaristisia värähtelyjä. Vain kerran kuussa maksalaatikko on hyvää ketsupin kanssa. Ja mieli tekee ranskalaisia ja kalaa, joiden päälle on lorotettu etikkaa. Ja vain kerran kuussaa saatan saada hirveitä kicksejä sairaalatrillereistä. Sen sijaan en kärsi klassisesta suklaaoireyhtymästä. Suklaan ajatuskin ällöttää, ja ajatus kitalakeen jämähtäneestä kaakaorasvasta.

Puhe kuulostaa ärsyttävältä. Kaikkien kaikki jutut ärsyttävät. Pysyttelen peränurkassani ja poistan vanhentuneita kielikursseja - stig ombord. Radio ärsyttää, siellä on keksitty täksi päiväksi vain ärsyttäviä aiheita: luvassa Arto Lahden erikoishaastattelu ja Frederikin piisikimara.

4 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Arto Lahti ja Frederik riittäisivät jo sellaisinaan koska tahansa saamaan aikaan PMS-oireita...

Jenni kirjoitti...

Periaatteessa olen sitä mieltä, että minulla on oikeus vitutukseen ihan riippumatta hormonitasapainosta, mutta näin kahden kesken olen valmis myöntämään, että hormoneilla saattaa olla vaikutusta asiaan.

Ne eivät ainakaan vähennä Arto Lahden ja Frederikin ärsyttävyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää hommatko lapsia, koko raskausaika on yhtä PMS-oiretta. YÖK! Rrrrraivo! Hommatkaa luottamustehtäviä. Niissä PMS-aika on keskimääärin kerran kuussa. Silloin luottamustoimista on iloakin.

Terv. Arvaa kuka

Jenni kirjoitti...

Äh, nyt tuli monta raivokasta odottajaa mieleen, en MILLÄÄN arvaa:)...