keskiviikkona, tammikuuta 11, 2006

Milloin keltainen tulppaani on passeli?Mies ostaa minulle kukkia. Tai itse asiassa livautan suppuiset tulppaanit ostoskärryyn hetikohta kun mies on ilmoittanut maksavansa ruokaostokset tällä kertaa. Tosin hän ostaa kukat mielellään, hän on esteetikko. Minä livauta kukat kärryyn vasta, kun olemme vaihtaneet merkitsevän katseen. Naimisissa olevat ihmiset tekevät sitä, he eivät puhu lauseilla, vaan merkitsevillä katseilla.

Miehellä ei vain ole tarvittavaa viitekehystä ollakseen kukkia ostava mies. Kuulumme tahtomattamme stereotyyppisiin joukkoihin: minäkään en tilaile hopeanuoleemme varaosia, vaikka pidänkin siitä, että kytkintä on kiristetty ja raidetangon pää vaihdettu. Ja itse asiassa tiedän, mikä raidetangon pää on, nyt kun satuit kysymään. Raidetangon toinen pää on kiinni (aika yllättäen) raidetangossa ja toinen olkakappaleessa, raidetangolla taassiinsa säädetään pyörien aurauskulmaa (huomaatteko, kuinka pörhistelen henkistä laatua olevoa rintakarvojani). Yhtenä hiljaisena kesäpäivänä opettelin ulkoa yksisylinterisen ottomoottorin osat, mutta ei se silti tarkoita sitä, että jos eteeni jysäytettäisiin moottori, tietäisin mikä mikäkin on. Mieskin erottaa toisistaan neilikan ja ruusun ja tulppaanin, mutta erottaako hän niihin liittyvät hienoiset nyanssit? Tietääkö hän milloin keltainen tulppaani on passeli, ja milloin kysymykseen tulee ainoastaan pitkävartiset ruusut (tarkistamatta asiaa RomantiikkaWiki.fi:stä)? Todennäköisesti hänellä on asiaan sama tuntuma, kuin minulla autonkorjaukseen. Havaitsen kyllä, jos auto kolisee oudosti, mutta todennäköisesti puuskahdan jotakin pseudoasiantuntevaan, kuten "nivelet." Vastaavasti mies huomaa, jos korvistani nousee savukiehkuroita ja saattaa jopa tulla ajatelleeksi kukkia, mutta entäs jos pitkävartisten ruusujen (joiden viesti on jokseenkin: järjen veit, kun minusta orjan teit) sijaan tulee esimerkiksi vaaleansininen saint paulia (jonka viesti on: sori peipi, voisitko leppyä ennen kuin urheiluruutu alkaa)?

7 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Hmm, kukat puhuvat sinulle? Mielenkiintoista...sori beibi, hah, voi sant paulia-parkaa.

Merkitseviä katseita, heh, ai niistä ne naineet tuntee!

Jenni kirjoitti...

Kukat, taloyhtiön huoltomies, puut, pikkulintuset... Joskus vaatteet puhuvat minulle ja juuri nyt kuulen aivan selvästi, kuinka osuuskaupan suklaaosasto yrittää kiinnittää PMS:ni huomion.

SusuPetal kirjoitti...

Näin minä arvelinkin....mitä vastaat huoltomiehelle?

Mari kirjoitti...

Olen suorastaan hakeutunut tänne jo jonkin aikaa lukemaan ihastuttaviua juttujasi. Purskahdellen, tirskuen ja samaistuen, kiitos juuri tämän ihanan SusuPetalimme. :-)

Piristävää luettavaa! Kiitos.

Jenni kirjoitti...

Susupetal: riippuu ihan kysymyksestä. Tänään vastasin "huomenia" ja pyysin lisäämään sukunimeni perään toisen sukunimen.

Mari: kiitos palautteesta:) Nyt tuli paineita...

Marimba kirjoitti...

"Naimisissa olevat ihmiset tekevät sitä, he eivät puhu lauseilla, vaan merkitsevillä katseilla."

Mm-hm!


Höh. Ei sellaista RomantiikkaWikiä ollutkaan. Anybody?

Jenni kirjoitti...

Valitettavasti romantiikkaWikiä ei ole. AutoWiki kyllä löytyy (ja sieltähän se raidetanko on luntattu). Mutta uskon, että sellainen olisi a)tarpellinen b)suosittu