tiistaina, joulukuuta 13, 2005

Askartelua ja avioliittoneuvontaa

Tämä on taas niitä joulupsykooseja, matala ääni sanoo unessa: Sinä vähäinen waimoihminen! Tiedä, että joulu ei tänä wuonna tule, ennekuin olet liimannut löytämääsi tuulenpesään 70 kertaa 7 cultaista palloa, ynnä saman verran paperinarulehtiä ja coristanut sen taiwaallisin sotajoukoin.

Syytän joulupsykoosista tällä kertaa Pörrön joulukalenteria ja siunaan itseni ja flunssani viidesti, koska terveenä olisin varmasti rämpinyt metsään repimään tuohta ja keräämään henkeni kaupalla käpyjä ilman maanomistajan lupaa sitä !MAINOS! Strömsön jugendhenkistä joulukruunua varten. Yksi huonetta ja heittö olisi heilahtanut kerrasta sellaisen juhlakuosiin että vihitty aviomies olisi pyörtynyt heti ovella. Joskin hän on kuuden vuoden aikana yhteiselänyt useita projekteja, jotka pääsääntöisesti ovat kookkaita, rönsyileviä, pitkäkesetoisia ja sotkuisia ynnä suistavat yhteisen lemmensopukan kerta toisensa jälkeen kaaoksen, hävityksen ja kauhistuksen tilaan. Ja on kieltämättä ollut pyörtyilemättä ja pyörtämättä ovella. Korkeintaan huokaillut ja esittänyt sarkastisia kysymyksiä ("Saanko siirtää tämän tursuilevan pikaliimaputkilon pois historiallisesti arvokkaalta ensipainokseltani?").

Kas siinä ilmainen ja hyvä vihje sulhastaan/morsiotaan arvioivalle: kestääkö sulahainen myös projektisi (joita mahtuu ihmiselämään monta ja jotka ovat vaihtelevan laajuisia) myötä ja vastamäissä (joita myös on monta ja joiden jyrkkyys vaihtelee), kunnes kuumaliimapistoolin väärinkäytön aiheuttama tapaturmainen kuolema teidät viimein toisistanne erottaa?

Ja kestätkö sinä? Kyllähän ne hyvät puolet ottaisi monta kertaa (ja kaikissa eri asennoissa ja nyt tarkoitan tietenkin jalkahierontaa ja teenjuontia ja kymppitonnin katsomista videolta), mutta entäs ne ärsyttävyydet, omituisuudet sun muut? Entäs jos siipallasi on tapoja, jotka viittaavat railakkaaseen menneisyyteen pinttyneenä vanhanapoikana, sellaisia, kuin nuukuus? Tai vielä pahempaa, pinttyneenä poikamiehenä, sellaisia, kuin ylenmääräinen höveliys? Tai jos hän onkin todella lutunen, mutta yllättää sinut purkamalla motukkansa koneen keittiössä?

Morsioilla näitä vikoja ei tavata. Tulehan nyt armas nopöjussipulu, on aika keskittyä intensiivisesti vaimon viihdyttämiseen ja juhlia kakunmuruhääpäivää, eli 275 tuntia avioparina.

Ei kommentteja: