torstaina, marraskuuta 03, 2005

Täti niittää tukkaa

Harkitsemme tutkijanhuoneen kohtaloa. Huoneessa on ollut työpöytä, pieni hakuteoskokoelma, melko hyvä tietokone ja tulostin. Huonetta on tarjottu rauhalliseksi työtilaksi esimerkiksi opiskelijoille.

Viime aikoina hyvä kone on ollut puuroinen ja hiiri on kieltäytynyt yhteistyöstä. ATK-tuki kertoo, että kone tukittu pornolla ja kimppaan on ängennyt mukaan joukko haittaohjelmia. "Ei se mitään, jos joku haluaa näitä katsoa," ATK-tuki sanoo (ja viittaa etusivulle ladattuun kuvakkeeseen, jossa havainnollistetaan suorasukaisesti sitä, mitä kohta survotaan ja minne) "Kunhan osaisivat käyttää näitä ohjelmia ja siivoaisivat sitten jälkensä."

Koneen raivaamiseen menee tunteja, lopuksi ATK-tuki joutuu kutsumaan manaajan, joka viimeistelee päivityksen ja lataa koneelle Pyhä Yrjänä -suojausohjelman sekä Jerikon palomuurin kaikkia matoja ja ilmestyskirjan kauhistuksia ja maalattuja porttoja vastaan.

Olen masenutunut. Yritämme tarjota ihmisille tehokkaita laitteita ja rauhallisia työtiloja ja hankimme kirjastoon erinomaisen kokoelman ja luovutamme asiakkaiden käyttöön koko asiantuntemuksemme ja sitten joudummekin luopumaan koko tutkijanhuoneesta, koska joku säälittävä hiplari käyttää tiloja ja laitteita itsetutkiskeluun ja hajoittaa siinä sivussa vehkeet. Huone pitää varmaan muutenkin tuulettaa ja desinfioida ja kaikki huonekalut polttaa ja maalata seinät uudelleen sammuttamattomalla kalkilla.

Pitääkö aikuisia ihmisiä alkaa vahtimaan?

Ei kommentteja: