keskiviikkona, marraskuuta 02, 2005

S.U.M.P.P.I. -hanke

Maailmassa on virhe! Minun pitäisi mennä torstaina ja perjantaina kirjastoauton mukaan hakeutumaan - hakeutuva kirjastotoiminta on Nyt Se Juttu - mutta torstaina tulee AaTeeKoohon tuki ja perjantaina Tekniikka kohtaa Sivistyksen.

Tekniikan suhteen uusi strategiani on yksinkertaisesti olla ihminen ja tarjota kahvia. Aloitin tänään ja tulokset ovat lupaavat: se, mikä neuvottelupöydässä vihelsi yli kuin harhaluoti, meni aamukahvilla jakeluun kuin liiketunnistimella varustettu ohjus. Mietinpä vain, mitä viinerillä saataisiin aikaan: luultavasti sähköinen kulunvalvontajärjestelmä ja uusi videotykki. Miksi en muistanut tätä keinoa aikaisemmin? Vanhat keinot ovat parempia kuin pussilastillinen uusia, vaikka uusissa olisikin lisätoimintoja ja syksyn uutuusvärit.

Toisaalta olo on halpa. Mukavuus palkitaan, vaikka pelkän erinomaisen koulutuksen ja rautaisen ammattitaidon pitäisi riittää. Naisen pitää aina olla myös kiva, vaikka siitä ei makseta. Siksi varmaankin saan ihan erityisiä kicksejä siitä, kun ajan pihalle kirjastossa oleilevat huonosti käyttäytyvät nuoret miehet ja saan pidettyä pokerin, kun sanon: "Tulkaa takaisin sitten, kun osaatte käyttäytyä sievästi." Tytöille en koskaan sano niin. Olen kieltäytynyt edellyttämästä tytöiltä erityisen kaunista käytöstä verrattuna poikiin.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Sievästi". Ihanaa. Tässä tädin sydän lepää.

Laura

Anonyymi kirjoitti...

yhdyn edelliseen :)
-strangelove-

Jenni kirjoitti...

Mikään ei saa tätiä niin onnelliseksi, kuin sievästi käyttäytyvät nuoret miehet.

Kari Klemelä kirjoitti...

Nyt meni sekä suomentaja että entinen kirjastotyöläinen hämilleen: mitä ihmettä tarkoittaa "hakeutuva kirjastotoiminta"?

terveisin
Kari (joka työskenteli 1987-90 TYK:ssa)

Jenni kirjoitti...

Hakeutuva kirjastotoiminta on sateenvarjotermi kaikelle kirjastotyölle, jossa mennään asiakkaan luo sen sijaan, että asiakas tulisi kirjastoon. Hakeutumista on esim. kotipalvelu, kirjavinkkaus silloin, kun se tapahtuu kouluilla tai tiedonhallinnan resurssien esitteleminen koulujen opettajille. Kirjastoautotoimintakin on tavallaan hakeutuvaa.

Kari Klemelä kirjoitti...

Kiitos! Jotain sellaista kuvittelinkin, mutta en tiennyt, miten laaja käsite tämä on. Aina oppii uutta - vanhakin kirjastolainen.

Jenni kirjoitti...

Kerran kirjastolainen, aina...