keskiviikkona, lokakuuta 26, 2005

Ilkeä emäntä

Kuulen huhuja siitä, että kunnan tekniset olisivat käärmeissään siitä, että kirjaston väki on kieltäytynyt huolehtimaan vahtimestarin [toimi lakkautettu lyhytnäköisesti säästösyistä] tehtävistä. Mielenkiintoista ja aiheuttaa närästystä ja taipumusta kiihdyttäviin ajatusleikkeihin:

Jos on kohtuutonta, että kirjasto hälyyttää talonmiehen avaamaan kirjastolle kuulumattomia tiloja asikkaille niin:

- On myös kohtuutonta, että vanhuksen luona jotain vikaa korjaava sankaritalkkari hälyyttää kotipalvelun hätiin, kun vanhukselta on tullut ykkönen ja kakkonen pöksyyn. Tottahan talkkari huolehtii vanhuksen hygieniasta kun kerran on paikan päällä.

Logiikka - miesten logiikka mättää. Ja eniten mättää se, että tällaista kohtelua ja hiillostusta saa osakseen ainoastaan kirjaston kiltit ja nitisetetyt kukkahattutantat. Jumankettu. Seitsemänkohtainen strategiani seuraavaan kokoukseen onkin: 1) Pukeutua pipoon, jonka otsassa lukee"Ei."1,5) Pukeutua teepaitaan, jossa lukee "Evil bitch." 2) Matkia neuvottelukumppaneiden puhetta "Elämä on" -äänellä. 3) Sanoa ainakin neljästi: "Sori, mä en kuunnellut, voitko toistaa." 4) Vastata kokouksen aikana ainakin kahteen puheluun [tyyliin: No mitä tarkastaja? Ensi viikolla teidän mökillä, ok, tuleeko ketään Oopeeämmästä?]. 5) Piirtää lehtiöön puhekuplallisia karikatyyrejä kokoukseen osallistujista. 6)Vastata jokaiseen ehdotukseen ehdottoman kieltävästi. 7)Pojitella kaikkia kokoukseen osallistuvia alle satavuotiaita miehiä.

Jos mikään edellisistä ei murra vastarintaa voin aina hätistellä näkymättömiä kärpäsiä ja huutaa yht'äkkiä aivan täysillä seisaaltani "Hiljaa! Hiljaa Hiljaa!", pyytää anteeksi ja istua alas ja tuijottaa loppukokouksen ajan vasenta kämmentä. Ja ehkä kuiskailla sille hellästi.

Kaikkien kirjastonhoitajien tulisi käydä kaksoisagenttikurssi, johon liittyy erilaisia tekniikoita kestää kidutusta ja kuulustelua.

Näin on, tytöt ja pojat.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

loistavuutta! tuolla strategialla tulen tästälähtien varustautumaan kaikkiin kokouksiin.
-strangelove-

Jenni kirjoitti...

Kun järkevä puhe ja hyvät perustelut eivät enää riitä, otan sängyn alta kokousstrategia-arkun ja alan varustautumaan... Welcome to the Horrifying Finnish Culturefield! (Olen oikeasti nähnyt niitä pipoja ja miettinyt ostamista)

Kirsti kirjoitti...

Hauska kuvaus vakavasta asiasta jossa tapahtuu muutoksia tuskallisen hitaasti. Asioiden yleisen sujuvuuden nimissä naiset joustavat. Yhteiskunta toimii sen varassa että naiset joustavat. Jos naiset lakkaavat joustamasta tulee ongelmia. Sen vuoksi joustamatonta naista yleensä rangaistaan ankarasti joustamattomuudestaan. Yhteiskunnalla ei ole kerta kaikkiaan varaa joustamattomiin naisiin.

Jenni kirjoitti...

AI-VAN. Koko ruljanssi on mukamasten mutkistunut siksi, että kirjaston kamalat ämmät ovat niin joustamattomia. Ei siksi, että jokin muu taho on kieltäytynyt suorittamasta heille kuuluvaa työtä.

Syyllistämisrumba on ollut värikäs ja ruma kuin 80-luvun tuulipuku. Perjantain kokouksessa sitten puhutaan asiat halki. Ei-strategia pitää ja jos esimies toisin määrää niin aloitamme sodan miesten ylivaltaa vastaan!

Jousta äijä itse!

Mutsis on!

Kirsti kirjoitti...

Hienoa. Olen oikein iloinen, että tädeiltä löytyy virtaa.

Jenni kirjoitti...

Jos ikinä luovun villasukantutusta Jemorysta niin uudella blogilla on kaksi kilpailevaa nimiehdotusta: jargonautti ja sähkötäti