tiistaina, heinäkuuta 26, 2005

Pilvet muodostavat harmaan mantereen. Siellä, missä pitäisi olla horisontti, onkin leveä, lihanvärinen sauma. Koira on irti, se tekee leveää siksakkia pyörätiehen ja vilkuilee välillä olan yli. Sen naama sanoo "hidas", tai kun menen kyykkyyn: "hidas, mutta kuitenkin ihana." Joskus välimatka on liian pitkä. Silloin menen piiloon tienvarren pusikkoon, ja katson, kuinka koira kiitää ohitseni, saatan olla "hidas", mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö voisi olla myös "hukassa."

Kesän lyhyys kauhistuttaa minua. Koko kesä pitäisi olla ulkona ja rekisteröidä muutosta. Jasmiinien kukat tulivat ja menivät, nyt voi enää selailla taimitarhojen sivuja, suunnitella istutuksia tuleviksi kesiksi. Sade raastoi unikkojen tanssipuvut ja nyt ne ovat jo märäntyneet. Jos kaikista velvollisuuksista voisi vain kävellä pois: kohti taivaanrantaa, ja katselemisen sijaan nähdä.

2 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Ne ovat kyllä jasmikkeita, eivät jasmiineja, kommentoi närkästynyt jasmiiniharrastaja. :) Jasmike taas englanniksi mock orange, valeappelsiini. Appelsiininkukilta enemmän tuoksuvatkin kuin jasmiineilta.

Jenni kirjoitti...

Onko jasmikkeilla ja jasmiineilla mitään tekemistä keskenään? Olikohan se sitten pihajasmike, sellainen iso pensas, jossa on viisilehdykkäiset kukat... Tuoksu oli ihana, minusta aika jasmiinimainen:)