torstaina, heinäkuuta 28, 2005

Nainen ja auto

Turisti onnistui tunkemaan ison palkokasvin suoraan sieraimeeni heti aamusta kirjoittamalla naisista ja autoilusta tavalla, joka saa epäilemään Turistin omistavan molemmanlaatuisia kromosomeja yhdistettynä asenteeseen, joka on uutettu vuoden 1970 kovista miestenlehdistä.
Paitsi että yksikään miespuolinen henkilö ei enää uskaltaisi alkaa öyhöttämään akoista ratissa tuohon sävyyn.

Turistipa uskalsi, onnea Turisti.

Kirjoituksen helmet:

1. Auto on nelipyöräinen, potentiaalisesti hengenvaarallinen kulkuneuvo. Autoja on nopeita ja hitaita ja ennen kaikkea monen värisiä. Autoa hankkiessa pidä mielessäsi, että väri ei ole auton ajo-ominaisuuksiin vaikuttava tekijä.
Kiitos Turisti että valistit meitä. Ensi kerralla en heti autokaupan ovella sano, että vaaleanpunaisten barbie-autojen osastolle, kiitos.

5. Vastaantulevat autot ajautuvat äärimmäisen pienellä todennäköisyydellä kaistallesi. Sinun ei tarvitse hidastaa vastaantulijoiden takia. Vastaantulevat autot eivät hyökkää kimppuusi.
Itseasiassa kohtaamisonnettomuudet ovat hyvin yleisiä. Vastaantulevien takia ei tarvitse hidastella, mutta kyllä sieltä voi joku täräyttää kaistallesi.

16. Opettele käyttämään kytkintä (se vasemmanpuoleinen poljin). Ei ole tarkoituksenmukaista seisoa kytkimen päällä kun odotat valojen vaihtumista. Luistattamalla kytkin kuluu. Opettele vaihtamaan vaihteet nopeasti autosi optimaalisella vetoalueella ja opettele käyttämään liikennevaloissa jarrua kytkimen luistattamisen sijaan. Mäkilähdössä voit käyttää apuna käsijarrua. Mutta pääasia on ettet jumalauta luistata.
Turistilla ja autokoulun opettajallani olisi varmaankin hyvin mielenkiintoiset keskustelut. Hyyyyvin mielenkiintoiset. Etenkin, kun käsijarrumäkilähtöjä ei nykyisin harjoitella autokoulussa ollenkaan.

En yhtään epäile, etteikö Turisti olisi juuri niin hyvä kuski, kuin väittää, mutta vastaavilla "anna kun äitis neuvoo" -kirjoituksilla tuskin saadaan kenenkään liikennekäyttäytymistä sutjakkaammaksi. Rakas Turisti, aja rintakarvat, aja ihmisiksi ja yritä tehdä väistöliike, kun kohtaat tuollaisen "nainen ratissa" -kaliberia olevan jäävuoren.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hyvä! :)