perjantaina, huhtikuuta 29, 2005

Pomintoja Etelä-Pirkanmaan kulttuurikohteista [eli törkeä kulttuurimainostus vaan jatkuu ilman mitään häpyä]

Kesäretkeily avartaa! Olen työni puolesta kartoittanut Etelä-Pirkanmaan kulttuuritoimijoita ja kulttuurikohteita ja tässä muutamia: jos aioit sulloa perheesi kuplaan muiluttaa heidät piiiiitkälle automatkalle niin käy:

Toijalan Veturimuseossa (siellä tosin voi poiketa myös virtuaalisesti). Jos autoilu-ajatus ei aiheuta välitöntä ja korkeaa matkakuumetta niin toki kiskoillakin pääsee: museo on aseman tuntumassa.

Toijalassa on myös mielenkiintoinen Tapettimuseo, joka on auki sopimuksen mukaan. Remontoivia kiinnostanee, että museon yhteydessä olevasta Pihlgren ja Ritola Oy:n tehtaanmyymälästä saa vanhoista malleista vanhoilla menetelmillä painettuja paperitapetteja. Silmättyäni Trendikkäät interiöörit -lehden tilaajalahjana tullutta kristallipalloa (huomaa käsinpuhalletun lasin paljastavat kuplat, hieno välimerensininen sävy ja käsityönä tehty elegantti filigraanijalka) havaitsen, että Birger Kaipaisen "Kiurujen yöstä" on tulossa mitä suurimmalla todennäköisyydellä seuraava "Unikko".

Suomalaisen kirjallisuuden ystävä mopoilee ilman muuta elokuun ensimmäisellä viikolla Pentinkulman päiville Urjalaan. Tapahtumaan voi orientoitua kiskaisemalla suomiverkkarit päälle, ottamalla Jussin toiseen ja Täällä pohjantähden alla toiseen kainaloon ja reippailemalla Väinö Linnan reitillä.

Oma Valkeakosken feivörit on ilman muuta Myllysaaren museo, mutta minullahan onkin paheneva paperi ja puu ja toimistotarvikefetissi, sekä suunntaton tarve hengailla vanhoissa, tunnelmallisissa tiilirakennuksissa.

4 kommenttia:

Hyvärinen J. kirjoitti...

Hienoa työtä olet tehnyt. Varsinkin tuo ensimmäinen mainitsemasi kohde on hyvinkin tutustumisen arvoinen. Siellä muuten voi tavata ilmieläviä bloggaajiakin (blogismihan on ollut museotavaraa jo pari vuotta ;-)

Ja jatketaan mainoslinjalla. Jos blogistanilaisia siellä päin sopivaan aikaan liikkuu ja sattuu tunnistamaan, niin ei muuta kuin hihasta kiinni. Käydään museota sitten läpi vähän laajemminkin. Jos siis sattuu kiinnostamaan.

Jenni kirjoitti...

Henkilöllisyytesi paljastui minulle perjantaina töissä, kun kartoitin hulluna kulttuuritoimijoita aloin miettiä, miksi tämä Hyvärinen kuulostaa niin tutulta. Ei kun omaan arkistoon tutkimaan ja siellähän se postaus oli. Maailma on pieni. Ja lähellä. Museoon tulen heti kun kerkiän ja otan yhteyttä teidän hoitajaan.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Tervetuloa! Museo alkaa olla päivittäin auki 16.5. alkaen. Yhdistyksen talkoopäiviä, jollaisina uskaltaa luvata laajimman/syvällisimmän esittelyn, ovat mm. 7.5., 14.5. ja 4.6. Sähköpostikin kulkee, jos tarpeen: veturimuseo@toijala.fi tai juuso.hyvarinen@vsaoky.fi

Marimba kirjoitti...

Valkeakoskellahan on myös sen paperitehtaan arkistot, jotka ovat kai aika kattavat. Tein joskus pari juttua sen eri näyttelyistä, joissa oli ihan yleisestikin kiinnostavaa arkistomateriaalia, mm. vanhoja valokuvia.