torstaina, huhtikuuta 28, 2005

Tämä on todellakin mainos

Kirjanystävät ja vaihtoehtoja kaipaavat menkööt seuraavalla kerralla Tampereella käydessään pientä ja marginaalista suosivaan kirjakauppa Bukraan. Minä menin, sain hirveän impulssin ostella hulluna, enkä tullut ulos tyhjin käsin. Nyt luen hankintaani kipeänsuloisessa morkkiksessa: olen remontin vuoksi totaalisessa kirjojenhankkimiskiellossa, joka päättyy vasta, kun yksi huone on pyhitetty kirjallisuudelle ja vasta, kun yksi omaisuus on tuhlattu vitriinikirjakaappien hankkimiseksi.

Bukrassa soi saksofonivetoinen jazz, tarjoutui odottamaton mahdollisuus juoda teet ja selailla teosta ennen ostamista, oli samanlainen salmiakin näköisestä materiaalista tehty 60-70 -luvun sohva kuin mummulassa, myyjät olivat rentoja ja heillä oli aikaa (vrt. isojen, nimeltä mainitsemattomien, koko Suomen kattavien ketjujen kireäilmeiset jakkupukupaholaiset).

Väljä mutta kodikas, pirteän lime sekoittuu rauhallisen nostalgiseen retroon. Nurkassa akvaario, jossa ei uinut ketään. Mene ihmeessä tutustumaan!

4 kommenttia:

samia kirjoitti...

Aah, ihana Tampere, ja tällainen keidas siellä - minä ainakin olen jo melkein menossa. Kiitos suosituksista. Sieltäpä taitaa tämmöinen ikuisen opiskelijan vätyskin saada vieläpä opiskelija-alennustakin.

Veera kirjoitti...

Kerrotko, Jenni, tarkemmat koordinaatit? Opiskelukaupunki kutsuu jo huomenna!

Jenni kirjoitti...

Räpiksen vieressä, Otavalankatu 9, 33100 Tampere, p.03-2145793, bukra@graffiti.net. Avoinna ma-pe 10-18, la 11-15.

Opiskelijakortilla taisi olla alennus. Pahus, kun huomasin sen vasta jälkikäteen. Valikoima on (vielä) pieni mutta laadukas!

Anonyymi kirjoitti...

bukran nettisivut on avattu.
osoite on http://www.bukra.fi/