tiistaina, joulukuuta 21, 2004

Joulukirje

Yliopiston kirjasto on taivas. Etenkin nyt, kun suurin osa ihmisistä parhaillaan survoutuu juniin, jotka kiitävät kohti lyhyttä lomaa, ylensyönnin tuomaa unettomuutta, tunnetta siitä, että lahjoihin olisi pitänyt käyttää enemmän rahaa.

Jouluyönä, viimeisen telkkariohjelman ja viimeisen punaviiniglögin jälkeen tulen taas huomaamaan viidennentoista kerran surukseni, että joulu ei enää aiheuta samaa kiihkoa kuin alle kymmenen vanhana.

Mitä jouluna pitäisi tehdä?

Jouluna tulisi alkaa juuri ennen pöytään istumista kasvissyöjäksi ja teeskennellä aina yökötystä, kun joku viipaloi kinkkua. Jouluna tulisi mennä huoltsikalle kahville sillä aikaa, kun muut hymisevät pipari ojossa ja Robert Pauligin joulukahvi arapian naivistisessa joulumukissa.

Ja kaikkien kirjastojen pitäisi olla auki jouluna. Kaikissa kirjastoissa pitäisi jouluyönä olla pieni kuoro laulamassa Joy to the Worldia. Sitten kun kunnankirjasto on auki ensimmäistä jouluyötään, niin minä olen vapaaehtoisessa työvuorossa.

Jos olet tänä vuonna viettämässä ensimmäistä joulua kumppanisi vanhempien luona, ota reilusti tuplakonjakit ja ala puolustaa utopismisosialismia ja vihreää liikettä. Älä kainostele. Kääri tötsä ja ole yhtä suvaitsevainen kuin Linkola.

Ei kommentteja: