tiistaina, kesäkuuta 15, 2010

Epäjännittävyys on uusi musta!

Tapahtunut so far:

Serkuista on tullut naisia, yksi heistä sai valkoisen lakin. Isomummu hiipuu muistisairauteen. Isoukki oli tehnyt Penskalle puuauton, virtahepokeinun, kehdon ja kukkapylvään. Toinen isoukki on alkanut seukkaamaan:  likkakaveri on 82-vuotta ja sirkeä.

Sotkamossa satoi, ajoimme 700km päästäksemme kimppasaunaan, jossa oli paikalla vain oma seurueemme. Valtavat joutsenet pyllistelevät järvellä ja illalla kyyhimme siskon kanssa takan edessä - kiitos huomaavaiseelle sedälle, joka oli ladannut pesän valmiiksi kuivilla puilla, ja tädille, joka on aina ja toistuvasti korostanut, kuinka heidän mökkinsä on aina käytettävissä.

Paluumatka oli hysteerinen. Jäin Pennun kanssa Pieksämäelle ja olen aktiivisesti tekemättä mitään. Nyt juon kahvia ja syön näkkileipää (ruotsalaiset osaa näkkärinleivonnankin paremmin) ja mietin, viitsisikö illalla käydä Huutokosken taimitarhalta mummulan pihaan jonkun pehkon tai puun Pennun syntymävuoden kunniaksi. Sellainen nimikkopuu olis jotenkin juureva. 

Onneksi sataa, ettei tarvitse yrittää tehdä mitään. Viimeinen telkkarikanava lakkasi näkymästä ja Pentu nukkuu. Kiiltäväsivuinen "Bröllopextra" odottaa korkkausta (Daniel on jotenkin limis). Mökissä on ihana rauha, syreeni kukkii ja ikkunalla on miljoona miljoona mijoona orvokkia. Illalla saatetaan saunoa, Pentu saa syhkyttää lihavilla pikku jaloillaan (laloilla) punaisessa pesuvadissa. Minä ja äiti kannustetaan vieressä hokemalla "syhkyn syhkyn". Myös "pötö pötö" on ahkerassa käytössä, kiitos tiedät-kyllä-kuka! Harvinaisen monikäyttöistä onomatopoetiikkaa.

Kimppasaunan rohkaisemana (no kyllä muutenkin) päätimme lähteä yhdessä - minä, Ukkonen, Pentu ja Pennun kummitäti - mätäkuussa Köpikseen.Ajelemme Turkuun. Siirrymme laivalla Tukholmaan, sieltä autoilemme Köpikseen. Reilun viikon päästä ajelemme Travemündeen ja tulemme sieltä laivalla koto-Helsinkiin. Kokemuksia moisesta? Mitä tehdä Tanskassa vauvan kanssa?

Tiedättekste mitä? Tämähän on virkkuineen päivineen ihan homing-meinikiä. Taas trendin aallonharjalla!

3 kommenttia:

Kallion kotivalo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
lupiini kirjoitti...

Pötö pötö! Kerroin just jalkkista väijyvälle miehelle että pötö pötö on levinnyt ja se piti asiaintilaa kerrassaan mainiona.

Meidän piti istuttaa Lipsille päärynäpuu mökille (tätä kirjoittaessani tajusin, että Lipsi-mehujää on päärynänmakuista, kuinka osuvaa!) mutta sitten rykäistiinkin suunniteltuun paikkaan ryvässipulipenkki. Ehkä puu istutetaan kaksivuotispäivän kunniaksi sitten joskus?

(Toi eka kommenttikin on mun, turasin sen siihen käyttämällä kotiblogini tunnuksia. Kotiblogi on katatonisessa tilassa salasanan takana, kirjoitin sinne piparinleivonnasta joulukuussa ja sit kyllästyin.)

Jenni kirjoitti...

Pötö Pötön ja syhkyn syhkyn hokeminen rytmikkäästi tuottaa ihan huikeaa kielellistä mielihyvää:) Pötön levinneisyys ulottuu jo Kokemäenjoen laaksoon! Sisko yllytti mua sanomaan pötö-pötö myös Orituvan ABC:n kassalle, mutta kassaneiti ei ollut musta hellyttävä.

Mun mielestä rautatieomenapuu olis ihana nimikkopuu. Huutokosken taimisto oli kiinni, joten istutus lykkääntyy taas... Myös valkoinen syreeni olis mainio.

Ryvässipulipenkki Lipsin kunniaksi? Loistavaa!