tiistaina, toukokuuta 13, 2008

Tunkkinne, s'il vous plâit!

Myös täällä tarkkaillaan blogilistan tilannetta, ja jos käyttöehdot eivät muutu, poistan blogini listalta.
4.8 Palvelun sisältämän materiaalin tekijän-, teollis- ja muut suojatut oikeudet ovat Palveluntarjoajalla tai sen sopimuskumppaneilla. Käyttäjän toimittaman materiaalin tekijänoikeus säilyy Käyttäjällä edellyttäen, että Käyttäjälle voi voimassaolevan lainsäädännön perusteella syntyä tekijänoikeus kyseiseen materiaaliin. Palveluntarjoajalla on kuitenkin oikeus käyttää (ml. linkittää) ja julkaista uudelleen korvauksetta, muunneltuna tai alkuperäisessä muodossaan, Käyttäjän Palvelussa tai sen kautta julkistamaa aineistoa Palvelussa ja sen markkinoinnissa sekä Palveluntarjoajan ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yritysten tiedonvälitys-, pr- tai muussa liiketoiminnassa. Palveluntarjoajalla on oikeus käyttää Palvelun sisältämää aineistoa edellä mainitussa laajuudessa myös esim. blogisisältöjä koskevien analyysien ja tilastojen laatimiseen.
Linkki.

Kansalaisjournalismi ei tietääkseni tarkoita sitä, että kaupalliset tiedotusvälineet voivat käyttää ei-kaupallisten toimijoiden hengentuotteita suoraan tai muunnellen omiin tarkoituksiinsa. Eipä sillä, että olisin huolissani Jemoryn hyödyntämisesti Hesarin pr-tarkoituksissa, mutta periaate on takapuolesta.

Kuulitteko! Kasvottomat markkinavoimat, takapuolesta!

Ja nyt sinä monitaitoinen nörtti, ala ihmeessä jalostaa koodia ja tee kilpailija blogilistalle. Ei monopolille!

Edit: Saattavat näemmä Isossa Talossa reagoida käyttöehdoista saamaansa palautteeseen. Kunhan kokeilivat kepillä jäätä.

3 kommenttia:

jospa kirjoitti...

Quel titre très élégant! :-)

Ne muutti sit sen kohdan kuiteskin, jotain rotia se olla pitää!

Jenni kirjoitti...

Kohtelias olla pitää... Katsotaan. En nimittäin usko, että tuollainen lause olisi sopimustekstissä "ihan vahingossa" vaan kyllä siinä on taustalla selvästi ilmaistu tarkoitus impata kirjoittavaa luokkaa.

Kirvesti kirjoitti...

Mää en oikein ymmärrä miten Blogilista voi ylipäätään esittää mitään tollasta, kun eikös se ole vaan nimensä mukaisesti sivusto, joka listaa blogeja.

Se olisi ymmärrettävämpää jos esim. Blogger tms. alkaisi esittää moisia vaateita.

Voisko Google kanssa vaatia kaikkien niiden juttujen tekijänoikeuksia, jotka se netistä löytää.

Olen luultavasti käsittänyt jotain väärin mutta halusin kuitenkin kommentoida. Tällasta tää nykyään on.