keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Apua! Panu Kaila, talonmies Pikkarainen, joku!

Haimme kaikenlaista 50-luvun gearia kotoani kirjaston näyttelyä varten, kun huomasin, että keittiön sisäkaton rappauksessa on halkeama.

Herraisä!

Hyvä etten pyörtynyt siihen paikkaan. Näin jo, kuinka halkeaman alla on vesivaurio, kuinka keittiö revitään auki ja huonetta kuivataan vähintään kolmen kuukauden ajan jollakin huutavalla helvetinkoneella, jonka kärsä pistää ulos keittiönikkunasta.

Työmiehet ramppaavat sisään ja ulos. Väinö joutuu pienten hysteeristen haukkuvien silkkitakapuolisten rotukoirien parantolaan.

Sitten, kun rakenteet on saatu kuntoon, vuonna 2010, Innon Marko tulee laittamaan keittiön kuntoon, eivätkä verkkokalvoni palaa koskaan ennalleen hänen amerikkalaisten hampaidensa vaurioittavasta välkkeestä.


5 kommenttia:

celia kirjoitti...

Hui, Marko! Nyt minäkin jouduin paniikkiin.

P.S. Onpas sinulla kummalliset henkilöllisyyshärpäkkeet täällä blogissasi. Ilmeisesti viimeisintä Bloggeri-muotia! ;(

Kaura kirjoitti...

Toi kuva on kyllä ihan uskomaton. En saa silmiäni irti siitä muuten kuin painamalla väkisin kommenttilinkkiä. Huh. Haluaisitko tavata nuo tyypit pimeällä kujalla?

Jenni kirjoitti...

Celia: blogger omin päiten lisäilee näitä härpättimiä. Koettakaa kestää...

Kaura: kujan pitäisi olla todella pimeä. Noilla hampailla on nimittäin kirkasvalolampun ominaisuudet. Huonolla tavalla.

Jokohan tuon sanavahvistuksen voisi poistaa vai tuleeko kommenttilaatikkoon heti viestejä pienistä kukoista huolehtivilta amerikkalaisilta?

Anonyymi kirjoitti...

Älä unohda sivujuonta :
Luulet, että kun ammattilaiset hoitavat homman, homma hoituu. Kun perehdyt aiheeseen, tajuat kuitenkin, ettei kuivaaminen mihinkään riitä ja ettei edes ammattilaisen sanaan voi luottaa. Jos puu tai muu huokoinen materiaali on ollut märkä riittävän kauan (pahimmassa tapauksessa alle vrk riittää), siinä alkaa kasvaa ihmissilmälle näkymätöntä mikrobikasvustoa tai sienirihmastoa, joka ei häviä, vaikka materiaali kuinka kuivataan. Vaikka sinua pidetään seinä(katto?)hulluna, otat ammattilaisten terveeksi vannomasta katosta materiaalinäytteen, jonka viet tutkittavaksi. Tulokset nähtyäsi aloitatte alusta, joskin todennäköisesti älyät ottaa seuraavat materiaalinäytteet jo ennen kuin Marko ja kumppanit taas ovat stailanneet kämpän... :-)

Mun ystävälle kävi näin : pari vuotta ja _neljä_ totaalista revitään-kaikki-remonttia myöhemmin ne kohta pääsee jo muuttamaan kotiin...

Jenni kirjoitti...

Anonyymi, paniikkini syveni juuri noin Mariaanien haudan syvyiseksi.

Puristan nallea rintaani vasten ja tärisen.

No, onneksi kaikki näkymätön on taloyhtiön murhetta.

Bloggerin kommentointi käyttäytyy muuten kummallisesti.