tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Hitaasti ja jälkijunassa - Jemoryn motot

Vastaiskuna elämisen kiihtyvään tahtiin ja hektiseen työelämään olen päättänyt totetuttaa slow movement -ideologiaa. Wikipedia (edellinen linkki) tietää kertoa, että liike syntyi, kun Roomaan perustettiin McDonald's. Vastaiskuna fast foodille Carlo Petrini perusti slow food -liikkeen.

Sittemmin on syntynyt myös muun muassa hitaan designin ja -elämän liikkeeitä. Japanissa Kakegawan kaupunki on julistautunut hitaan elämän kaupungiksi, pyrkimyksenä lisätä elämisen mukavuutta ja rentoutta. Peruselementtejä ovat muun muassa hidas, kävellen liikkuminen ja hitaan = kestävän ja pysyvän asumisen muodot, eli puun bambun, paperin ja muiden perinteisten rakennusmateriaalien käyttö. Kannatetaan!

Osallistun slow movementiin kahdella tavalla.

1) Käyn talvella tavattoman hitaalla ja hyväksyn ja kunnioitan tarvettani ottaa nokosia ja olla intoilematta.

2) Hankin etanan.

Jälkimmäinen on tarkemmin sanottuna akaattikotilo* joka toistaiseksi asuu sisareni kotilokennelissä. Jatkossa tulen vähentämään entisestään Jemoryn yhteiskunnallista ja sosiokulttuurista kantaaottavuutta ja seuraamaan kotilon kiehtovaa, verkkaista elämää!

Ei vais. Nimiä voi muuten ehdottaa kommenttilaatikossa. Muistakaa, että otus on kaksineuvoinen, minkä vuoksi esimerkiksi "Pertti" tai "Anja" eivät käy.

Jälkijuna, apropos. Otan kantaa ahdistelukohuun toteamalla, että normaalit käytöstavat omaavan ihmisen ei tarvinne käsikopelolla tai alle käsivarren mitan päästä tutkia, missä seksuaalisen ahdistelun raja menee. Useimmilla jää joskus pitkät päälle. Se ei ole tietenkään kohteliasta (kai äitis on sanonut, että tuijottaminen on rumaa) mutta aika inhimillistä, sitäkin voi pyrkiä välttämään ainakin sellaisissa tilanteissa, joissa tuijotettava todennäköisesti sen huomaa** ja kiusaantuu. Kannatan kasvatusta ja elinikäistä oppimista!

*) (Achatina fulica)
**) esim. hissit, koirankopit, siivouskomerot ja ranskalaiset parvekkeet

5 kommenttia:

Karpalo kirjoitti...

Etanasi voisi olla Lahja. Myös Vieno sopisi hyvin. Molempia on käytetty sekä naisten että miesten niminä.

antitäti kirjoitti...

Lasse-Maija. Vai onko etsivätoimisto liian aktiivista etanaelämää?

Jenni kirjoitti...

Lahja on hauska. Hauskempi kuin Ukkosen ehdottama "Tapas". Myös Lasse-Maija on otettava ilman muuta huomioon. Luin muuten Reetta sun kauhukirjakirjaa ja hyödynnän sitä röyhkeästi seuraavassa kirjavinkkauksessa. Ha!

Sirokko kirjoitti...

Miten olisi Tempo, vaatiihan siirtyminen hitaasti etenevään maailmaan sinultakin tempon muuttamista. Tattis muuten miellyttävistä lukuhetkistä, tykkään suuresti huumorintajustasi :)

Jenni kirjoitti...

Sirokko, ehdotuksesi on täten siirtynyt äidin "Kotivalon" kanssa jaetulle ykköselle:D

Kiitos ehdotuksesta ja viestistäsi.