lauantaina, helmikuuta 02, 2008

Bra, bättre, jättedyr!


Hei kädelliset ja rinnalliset! Naisen elämän suuria aikuistutumishetkiä on ilman muuta rintsikoiden ostaminen. Ensimmäiset ovat asia sinänsä, ne ovat ehkä viimeinen vaate, joka hankitaan äidin kanssa. Ainakin viimeinen pitkään aikaan. Riittävän vanhana voit aloittaa vaatteiden ostamisen äidin kanssa uudelleen.

Ensimmäiset sopivat rintsikat ovat sitten se toinen etappi. Se tarkoittaa oikeaan liiviliikkeeseen menemistä, siis sellaisen liikkeen, jossa on vanhahtava valomainos ja isot pukukopit, joissa on eau de colognea ja paperiliinoja pahvipakkauksessa, sekä sen hyväksymistä, että myyjä tarkastelee rauhasiasi tutkiva ilme kasvoillaan ja saattaa jopa säätää hakasia ja olkaimia Kyllä! Sekin ketoo jotakin, että suostut maksamaan nenäliinan kokoisesta käsinpestävästä rievusta tähtitieteellisen määrän euroja, jos ei muusta, niin säännöllisistä tuloista.

Lopuksi toteat, että olen luullut ympärysmittaasi isommaksi ja kuppikokoasi pienemmäksi - tai toisinpäin. Toisin sanoen käyttänyt vuosia tai vuosikymmeniä vääränkokoisia liivejä. Eikä sinulla ole enää varaa mätsääviin alkkareihin.

4 kommenttia:

jospa kirjoitti...

Pahimmillaan tuohon kuuluu myös syvä häpeä, kun tajuat, ettet ole koskaan osannut pukea rintsikoita päälle oikein... siis vaatekappaletta, jota olet (siis minä olin oppiessani tämän taidon) käyttänyt päivittäin jo noin 20 vuotta!

Itselleni tähän liittyi myös siirtyminen kuppikoossa niin järkyttävällä tavalla eteenpäin, etten voinut muuta kun hokea itsekseni kaupasta poistuessani "mä ostin vokaalin, mä ostin VOKAALIN!" :-)

Jenni kirjoitti...

Oo!! Sulla oli siis monessa mielessä avartava tuo rintsikkakokemus:D

Kaupasta poistuttuani minuun iski hirveä pelko siitä, onko kalliit liivit sittenkään sopivat?!? Oli ne.

Anonyymi kirjoitti...

Ööh, miten ne puetaan päälle oikein ja miten väärin? Tässähän iskee huoli siitä, kumpaan pukijajoukkoon sitä kuuluukaan.....

Jenni kirjoitti...

No siitä lähdetään, että esim. hakaset tulee eteen ja kupit taakse...

Jospa, valoittaisitko? Onko joku tekniikka?

Sen mä ainakin opin, että liivit pannaan aina viimeiseen hakaseen, ja jos ne on silloin liian löysät, ympärysmitta on liian iso. Liivien pitää siis olla napakat myös viimeisessäkin hakasessa.