torstaina, tammikuuta 17, 2008

Kansantalous: sä voit tehdä mitä vaan, mutta mene mun kengältä pois


Huominen telkkarikuvaus aiheutti taas pienen henkilökohtaisen kaaoksen. Ensimmäiseksi soitin kampaajalle. Olin varannut ajan kello 16:ksi perjantaina, kun kuulin maanantaina, että kuvaus olisi perjantaina 14.00. Liike on suosittu ja kampaajat varattuja kuukausia etukäteen. Rukoilin puhelimessa. Itkeä tirautin muutaman krokotiilinkyynelen. Lupasin ottaa ihan minkä tahansa vapaan hetken ja kävin tänään kesken päivän väritettävänä.

Palasin töihin uuden pääni kanssa ja huomasin, että toimittaja on lähettänyt kysymyksensä tekstiviestillä. Viestiä lukiessani koin puhtaan blonde momentin. Kainalot hikosivat. Päässä humisi. Näkökenttä supistui laidoilta. Inflaatio? Kovat neuvottelut edessä? Naisalojen solidaarisuus?

Töiden jälkeen hoksasin, että olisi hankittava joku edustusrätti. Benettonilla oli loppuunmyynti ja jotenkin onnistuin löytämään liikkeestä sen ainoan normaalihintaisen tuotteen. Päädyin hankkimaan teineihin profiloituneesta Rytkystä & Ryököstä kaksi trikoopaitaa. Nyt harmittaa, etten sittenkin ostanut sitä neuletta. Käyn ehkä sovittamassa sitä huomenna ja toivon, että se ei mahdu tai istu tai muuttaa kasvojeni värin poikkeuksellisen kummalliseksi. Aion siis esiintyä epäammattimaisissa teinivaatteissa ja antaa valtakunnallisella kanavalla mielipiteen asiasta, jonka ymmärrän korkeintaa pintapuolisesti. Hurraa.

Jonakin päivänä ostan vokaalin ja opin erään kaksikirjaimisen sanan.

* * *

Loppuksi paljastan pirtelöreseptin, joka on kevyt ja herkullinen ja kixaa flunssapöpöä ja osteoporoosia pertsaan.

Ota kannu ja pilko sinne banaani. Kaada banaanin päälle niin paljon maustamatonta jogurttia, että hedelmäviipaleet peittyvät. Vuole jogurtin päälle kevyttä mustikka-vanilja -jäätelöä sovelias määrä. Itse panin noin neljän sentin siivun. Kaada päälle rasvatonta maitoa ja molskauta vielä joukkoon reilu ruokalusikallinen mustaherukkahilloa. Näytä seokselle tehosekoitinta.

Nauti.

8 kommenttia:

antitäti kirjoitti...

Koska, mitä, missä ja milloin?

Noin aluksi.

Jenni kirjoitti...

A-studiossa ja ensi-viikolla. Kyseessä on kvartaallisarja, jossa seurataan yhtä opea, yhtä naistenklinikan hoitajaa, yhtä vanhustenhoitajaa ja yhtä kirjastonhoitajaa. A-studio halusi kirjastonhoitajansa Hämeenlinnasta ja iso pomo päätti, että se olen minä.

Siinä lyhykäisyydessään.

Ohari kirjoitti...

Meinaan istua nenä ruudussa, mutta älä ota paineita :-)

Jenni kirjoitti...

Ha ha. Puhuin ihan horkassa ja aivan mitä sattuu. Tärisin.

inkivääri kirjoitti...

Oi kun kuulostaa jännittävältä. Oli varmaan makea kokemus! Pitää muistaa katsoa :)
Niin, ja nyt mun tekee mieli pirtelöä. Ääk!

Jenni kirjoitti...

Inkivääri: tykkään hirveästi blogistasi, kiva kun poikkeat.

Jännää se olikin! Ei siinä kahdessa minuutissa ole kyllä paljon katsomista. Heilutan käsiä ja ässät suhisevat...

Anonyymi kirjoitti...

Kääk, bongasin sut! Unohdin koko tän sun TV-esiintymisen mut tottahan välähti heti et Jeromy ku kirjastonhoitaja Jenniä haastateltiin. Sä olit kyllä pirtee, tosi hyvin se meni. Sulla on ihanan fiksut jutut täällä blogissaki!

Jenni kirjoitti...

Kiitos anonyymi! Aika julkinen tää alkaa olla... kiva, että annoin ittestäni pirteän kuvan:D