perjantaina, joulukuuta 22, 2006

Myskihärkä

Tykkään kynttilöistä. Lähikaupassa on joulun alla myynnissä myös lasikuukunaan valettujen havin kynttilöiden lisäksi sellaisia isoja, kulmikkaita ja marmoripintaisia. Kyljessä lukee "grass". Työnnän nenäni ja nuuhkaisen kynttilää upoten syvälle ja ympärilläni hulmuavat auringon hyväilemät, pehmeät, tuuheat... Julio Inglesiaksen kainalokarvat?!? Joku on sekoittanut etiketit, tai sitten hänellä on erikoinen käsitys ruohontuoksusta.

* * *

Minulla oli nuoruudessani lämmin suhde erääseen puuhun, jota lenkillä joskus halasin ja jonka raikasta pihkantuoksua nuuhkin. Eräänä päivänä minulle selvisi, että sitä männynlumppua kävi halailemassa myös joku muu. Mies. Tuoksusta sen tiesi. Pihkan sijaan nenä täyttyi Lumene Luodetuulella ja kevyellä testosteronihiellä.

* * *

Väittävät, että tuoksulla on enemmän vaikutusta kumppanin valintaan kuin järjellä. Siihen on kyllä helppo uskoa. Mikä loistava tositeevee-formaatti siitä tulisikaan: haista naimisiin. Miesten tuoksuista voisi kirjoittaa viinilehden malliin: Askon bouquet on sekoitus huonostisyttynyttä puusaunaa, tuoretta ruisleipää ja myskiä. Aah! Tämä kun pääsee vähän kypsymään---

5 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Oi, Julion kainalot illan hämärtyessä...joulu on ihemiden aikaa!

Karpalo kirjoitti...

Vieläkään, kolmentoista vuoden yhteiselon ja kahdentoista vuoden avioliiton jälkeen en ole myötäkäymisistä huolimatta väsynyt mieheni tuoksuun.

Mun veljeni taas tuoksuu ihan kamalalta ja silti sillä on vaimo. Siis, että miten joku on voinut ihastua siihen tuoksuun. Huh huh.

Kauneus on haistajan nenässä.

Anonyymi kirjoitti...

Männynlumppu :D Nauroin äsken niin pitkään hiljaista naurua, että kissa kattoi jo ihan hämmennyksissään, että tekeeköhän tuo isukki tukehtumiskuolemaa.

Olen joskus kuullut jotain teorianpoikasta (kas siinä lähdeviite minun mieleeni!), että keinotekoisten hajusteiden käyttö olisi syynä nykyiseen avioerojen määrään. Siihen voi suhtautua vakavalla huvittuneisuudella.

Itse päätin tässä turvautua herra Kleinin apuun ravistellakseni nuo miehenryökäleet pois kimpustani. Joskopa sitten joku onneton naiseläjä hairahtuu väärille teille ja olen kohta tiellä tulevaksi eronneeksi...
-Brandon-

Louhi kirjoitti...

Feromonit, ne feromonit! Ne vetävät naisen kuin naisen polvet veteliksi, kun oikeanlaiset feromonit tuoksuvat nenään. Miehen haju on ihana, kun parisuhteessa menee hyvin. Toisinaan en voi sitä (hajua, miestä) sietää. Jonkin ajan päästä tulee taas hetki, kun huomaan hänen tuoksuvan niin, että polvet notkuvat. Feromonithan ne!

Jenni kirjoitti...

Voi ihanat, pääsin lukemaan kommentit vasta jälkikäteen. Julion kainaloissahan on käynyt melkoinen suhina!