maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Kunnollinen uimareissu
Oy Kunta Ab on päättänyt ylläpitää työkykyämme tarjoamalla ilmaisia uimahallilippuja. Kävin tänään tutustumassa paikalliseen laitokseen ja ihmettelin, missä elämäni uimahalliharrastus on lymynnyt kaikki nämä vuodet? Vesi on ilman muuta elementtini. Suihkin kuntouimarialtaassa kilometrin, lojuin saunassa ja hieroskelin selkääni poreissa. Aah... Nyt olo on kuin pottupulikalla hakattu. Selkää kolottaa, hartiaosasto on suljettu ja reidet tutisevat. Ja se kyynespään yläpuolella oleva lihas on kosketusarka. Huomenna kädet ovat varmaankin juuttuneet barbi-asentoon eivätkä oikene ollenkaan. Voin opastaa asiakkaita viittilöimällä. Ja kaikki tietävät pienestä ähinästä, aihkeesta ja voihkeesta, missä liikun ("Anteeksi, mutta voisinko saada puhua kirjastonhoitajan kanssa?" "Toki, hän kuulostaisi hyllyttävän aikuisten jännityskirjallisuutta.")

Uintireissun päätteeksi ostin speedon pinkit uimalasit. Onneksi kaalini on niin pieni, että junior-koko oli juuri sopiva (kas aikuisten laseja ei saanut pinkkinä, onneksi en tarvinnut muuten myyjän apua, hän olisi ilman muuta läpissyt jotain häiriintynyttä pikku tytöstä ja hänen pinkeistä uimalaseistaan). Olisin myös ostanut upean, pinkin uimapuvun, mutta viisi minuuttia ei riittänyt sen pukemiseen: keskellä selkää, siinä lapaluiden alla, kaikkien muiden kädellisten paitsi orankien liikeratojen ja ulottuvuuksien ulottumattomissa oli mahdollisimman hankala klipsi. Jestas, siinä on taas tuotesuunnittelijalla ollut lyhyet yöunet ja stressaava viikko. Yritin myös ostaa räväkät sukkahousut, mutta räväkin väri oli siniharmaa. Onkin sitten ihan toinen asia, kannattaako mennä Anttilaan revitelläkseen vaateostosten kanssa.

Au au. Nyt sukellani vielä kojootin kanssa puoleksi tunniksi pimeyteen ja sitten tämä päivä on paketoitu pulkkaan. Onpa kunnollinen olo!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä pidän myös paljon uimisesta, mutta olen huomattavasti enemmän järvi-ihminen kuin halli-ihminen. En olekaan hallissa uinut sitten armeijan uintitestin. Lisäksi tulossa olevien muutoksien puitteissa ei halliin taida olla asiaa muutamaan seuraavaankaan vuoteen. (Tai ehkä lähinnä häveliäisyyssyyt estävät.) Ehkä pitäisi käydä sellaisella hallinhyvästelyreissulla jossain vaiheessa.
-Brandon-

silumiini kirjoitti...

Uinti-ihminen ilmoittautuu täälläkin! Mutta itse olen ehdottomasti halli-ihminen, enkä järvi-ihminen, uimahallissa näkee pohjaan asti, tietää että siellä on pelkästään kaakelilattia, ei sameissa syvyyksissä väijyskeleviä
haukia tai limaisia leviä, tai mitään muutakaan vaarallista ja pelottavaa... =) Ja uimisesta tulee koko päiväksi raukea, hyvä olo, se tuntuu joka ikisessä lihassäikeessä asti.

Jenni kirjoitti...

B: kävitkö intin? Käyhän ihmeessä hyvästelemässä halli. Kohta sitten koittaa se sinisten renkaiden aika:)

Silumiini: tykkään sekä järvistä, että hallista. Niissä on erilainen fiilis. Järvessä uiminen on sellaista luonnossa lillimistä ja uimahalli on vaan meitä immeisiä varten... Olo on kyllä raukea. Ja piesty. Jestas, että uinti on tehokasta liikuntaa!

Riikka kirjoitti...

Älä unohda vesijuoksua! Se on aivan ehdoton! Minä hankin kohta sellaiset vesijuoksukäsineetkin, sitten tulee kunnon sammakko-olo. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ah, osui ja upposi. Sinisten renkaiden aika totta tosiaan!
-Brandon-

PS. Tyhmä saa olla ja lisäpisteitä saa kun on vielä tykkimieskin.

Jenni kirjoitti...

Vesijuoksu on siellä "kokeilen ehdottomasti tässä jonakin päivänä" -listalla. Vai että käsiräpylät... ooh!