maanantaina, elokuuta 28, 2006

Hermoromahdus

Sain vanhatestamentillisen raivarin yöllä klo 02.00. Sen jälkeen alkoivat Suuret Sateet. Salamoi, ukkonen yritti tunkeutua luvattomasti ikkunasta. Ulkona murheellisesti roikkuva lakana sai viidennen kasteen, eikä se vieläkään ole Kirkastettu. Aamulla oli hiljaista ja kaikki oli puhtaampaa ja paljaampaa. Lakana näytti harmaammalta, mutta henkisesti olo oli huuhdeltu.

Teen nyt tuskin yllättäviä ja varmasti epämielenkiintoisia paljastuksia itsestäni.

1. Kaikki alfanaarastelu on yritystä peitellä pohjatonta hyväksytyksi tulemisen kaipuuta. Minulta ei kannata kysyä neuvoja mistään, minä en tiedä. Jos väitän tietäväni, narraan. Oikeasti sanon "hetkinen" ja otan sormipaikan Tex Willeristä. Siksi neuvoni kuulostavat niin jämäköiltä ja esoteerisilta.

2. Timantti ja swarowskin kristalli ja lasinpala näyttävät asiaan perehtymättömän silmään ihan yhtä yökeeltä. En ota kantaa seuraaviin asioihin:
  • tosirakkaus
  • opinnot
  • työ
  • ihmissuhteet
  • suhteet appivanhempiin
  • suhteet työkavereihin

Jos olen joskus ottanut kantaa ihmis/pari/kojoottisuhteen ongelmiin olen tehnyt virheen, jota pyydän anteeksi. Kyökkipsykologiani on peräisin harvinaisen huonostivarustetusta keittiöstä. En erottaisi prinssiä sammakosta, vaikka silmäni puhkeaisi kruununpiikkiin. Itselläni on käynyt hyvä tuuri, minulla on harvinaisen vähän tekemistä sen kanssa, että parisuhteeni toimii. Luulen, että vastaus on jotakin astrologiaakin omituisempaa. Kyse on luultavasti alkemiasta ja maaenergiasta.

3. Elämänhallinnantunteeni on kaikesta kirjoittamisesta ja kyökkipsykologioinnista huolimatta heiveröinen. Olen hyvin epävarma. Saan odottamattomia paniikkikohtauksia. Pelkään epäonnistumista. Olen armoton perfektionisti. Vellon asioita, jotka eivät saisi herkintä ansarikukkaa edes värähtämään. Luulen, että minun pitäisi ratkaista maailmankaikkeuden ongelmat, vaikka selviä miten kuten tästä yhdestä elämästä. Toistan, että kaikki alfanaarastelu on huijasta ja pötyä. Jos olen vaikuttanut sinusta uskottavalta, ota ne vaaleanpunaiset lasit pois. Jos näet edelleen vaaleanpunaista, en tiedä mistä se johtuu. Ehkä käyttöliittymästä ja selaimesta. Leiskani on oikeasti harmaansävyinen. Olet kuvitellut kaikki värit.

4. Mistä kukaan tietää, mitä elämältä haluaa?

Oloni on melkein loistava. Tuntuu vähän kuoritulta perunalta: minä on lähempänä pintaa ja harjatumpi. Tästä on kiva jatkaa. Aion vast'edes olla pehmeä ja avuton. Minun ei tarvitse pärjätä ja päteä ja uhota. Nyt lomailen ja pidän luultavasti kahden viikon päivitystauon. Muistakaa, että jokaisella on salattu sisin, josta teillä ei välttämättä ole mitään hajua.

4 kommenttia:

tiina kirjoitti...

kyllä se Tuoksuu mmm, hienolta.
muuten, eikö naarastelu tuo aromeja kenen tahansa elämäön ?
k

oruasioista en kiistele!

nyt poika toivoo tietokonetta itselleen.hyvästi!

Herkku kirjoitti...

"Aion vast'edes olla pehmeä ja avuton. Minun ei tarvitse pärjätä ja päteä ja uhota. Muistakaa, että jokaisella on salattu sisin, josta teillä ei välttämättä ole mitään hajua."

Aamen!

PS. Nautin suunnattomasti tavastasi kirjoittaa. Olen sen aiemminkin sanonut, mutta kai sen verran saa itseään toistaa. :)

kukkis kirjoitti...

Hienon hienosti sanottu. Salattu sisin kannattaisi kaikkien muistaa, niin elämä sujuisi.

Tosin vaikka kuinka ravistelen näyttöä, taustalta pilkottaa kumminkin vaaleanpunaista :)

(Mutta kerropa, miten kestän pari viikkoa ilman? Varsinkin kun en itse ole lomalla vaan töissä!)

Jenni kirjoitti...

hejsan!

kiitos taas viesteistä, hassua, että vaikka on tavallaan vähän palasina ja paljaana, niin silti voi kirjoittaa jotain, josta muut kuitenkin nauttivat... ehkä pitäisi pyrkiä rehellisyyteen tyylikkyyden sijasta,

kukkis: luulen päivistystaukoni olevan samaa mallia Viistolan päivitystauon kanssa (=olematon ja kukkupuhetta, lämpimiä terkkuja Kauralle):) No hätä, no puute! Nytkin päivitän täyttä päätä!