tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

Iltalenkin jälkeen tuumattua

Jo kaksi päivää Hämeessä ja töissä (töessä), mutta kainuu (kaennuu) ja savo tunkevat edelleen kielelle. Aloitan useimmat lauseet sanomalla "Voe" ja tekemällä oudon osoittavan käsiliikkeen. Se ikäänkuin kerää huomion. Tai ehkä juttukumppanit vain säikähtävät huitomistaan. Hämäläisparat. Olen varmaankin aika sietämätön. Ja kuitenkin samalla ah niin rakastettava...

Iltalenkillä ilma on pehmeää ja pyöreää ja siinä on kukkainen maku. Tapasin kerran tiellä muukalaisen, mulle lausui hän: "Raah." Ja varsinkin hänen vanhempansa, jotka raivostuivat, kun paparazzi ahdisti jälkikasvua. Pöljä oli tien varressa, kaiken maailman kissojen syötävänä.

Ja olihan siellä myös ruohometsän kansan kokoontumisajot. Vitsit niitä oli paljon ja ne olivat karmean kokoisia jötkäleitä. Kuvassa osa jengiä. Väinöstä ne eivät piitanneet pätkääkään eikä Väinö tajunnut, että pitkäkorvat ovat "riistaa". Väinölle "riista" tule kuppiin ja loput ovat "kavereita". Pöljä.

Mikä lienee tuo yllä oleva kasvi? Ja voiko sen siirtää pellon laidasta omaan pihaan?

5 kommenttia:

Louhi kirjoitti...

Varmaankin voisi siirtää omaan penkkiin. Lajinmääritys voisi onnistua parhaiten netin välityksellä, jos voisit ottaa sellaisen kuvan, jossa kukka ja lehti + varsi olisivat valkoista paperia vasten. Tietysti kuva kasvista luonaisessa kasvuympäristössä on tärkeä.

Epäilen kasvia valkohärkiksi.
Minun blogisivuillani on valkohärkistä kuva:

http://louhi.vuodatus.net/page/Uuteen%20kotiin%20puutarhaprojekti

Selaa koristekasveihin, ja kohta päädytkin härkkikasveihin.

Jenni kirjoitti...

Kiitos Louhi! Kasvi vaikuttaa karkulaiselta, joten ajattelin heti miltä se näyttäisi kukkapenkissä tai puun juurella maanpeitekasvina.

Blogikäki kirjoitti...

Kun kerran olet täällä Hämeessä, niin epäilen kasvia ketohärkiksi, kasvaa omassa pihassakin luonnonvaraisena. Pellossa se voisi kasvaa noinkin reheväksi.
Periaatteessahan luonnonkasvien siirtoon vaaditaan maanomistajan lupa, mutta tuskinpa rauhallinen hämäläinen hermostuu pellonlaidan ketohärkin ottamisesta. Vaikka voisit kysymällä tietysti tutustua kaveriin…

-t kirjoitti...

Voi variksenrääpiötä! Ruohometsän kansa yllättää muuten meikäläisen joka kerta, nehän on pahimmillaan melkein duunikaverin kokoisia :-O Mitään pupujussikoita, höh.

Jenni kirjoitti...

Keto- tai valkohärkki siis - kirjoitin ensin "alkohärkki" ja mietin, pillaisesta maanpeitekasvista siinä olisi kysymys: "Viihtyy puistossa penkkien liepeillä, paikoin tiheitä esiintymiä..."

-t: Muuta sano! Pienet jänöset ovat satuolentoja, meitin kulttuurihistoriallisella pellolla asuu romuluisia jättirusakoita.