lauantaina, kesäkuuta 17, 2006

1. kesälomapäivä


Kirjastonhoitaja on siinä mielessä niin kuin muutkin ihmiset, että kesäloman koittaessa hän haluaa lukea vain murhista, raakuuksista ja yleisestä porttoilusta. Jaa, kappas, taitaa siinä olla joku pakkosivistys-luokkaan kuuluva Samuli Paulaharju ja Virginia Woolfkin, mainittakoon, että olen kesällä käytän surutta vetäytymisoikeutta, mikäli itäeurooppalaisten kirjastojen poliittiset kytkökset eivät jekkase.

Juuri nyt luen Minette Waltersin Mielen häiriöitä ja hykertelen. Kyseinen teos on sellainen herkullinen akateeminen dekkari: paljon kirjeitä, lehtijuttuja ja artikkeleja; ikivanha tapaus; sosiaalipornoa ja gettoistumista englantilaisessa pikkukaupungissa; arkistojen pölyä ja eläkkeellä olevia toimittajia... Aaah! Kirja on yllättävän mukaansatempaava, sen paremmin asiaa tuntematta sanoisin, että Walters kirjoittaa kriminologisesti katu-uskottavaa kirjallisuutta.


* * *

Iltalenkillä ilma oli kuin linnunmaitoa - sori, nyt ei irtoa omaperäisempää kuvausta. Tuuli oli lämmin ja pysähdyin pitkäksi aikaa katselemaan pellolla saalistavaa pöllöä. Tämä kesä on hyvä.

Ei kommentteja: