tiistaina, toukokuuta 02, 2006

On selvästi maanantai, vaikka onkin tiistai

Koira on levoton, se juoksee ympyrä- ja kahdeksikkojuoksua omituisen varhain, ja kun tajuan viedä sen ulos, se kyykkää kiireen vilkaa ja sen takapäästä kuuluu pahaenteistä pauketta ja rutinaa. Mistä se on ripulin saanut?

Toista edellinen n. 18 kertaa kerrostalossa ja pese välillä pitkäturkkinen koiranpuolikas, niin tiedät, mistä on kyse. Hätä yllättää viimeisen kerran aamuyöllä neljältä: koira istuu sängyn vieressä ja vikisee kuiskaamalla. Aamuneljä on sinänsä loistava aika olla hereillä: yölinnut pauhaavat, tien yli juoksee noita-akan kissa, ja kaiken kaikkiaan aamuhämärässä on eri meiniki, kuin iltahämärässä. Ihmiset ovat kerrankin pesissään ja hiljaa, yhdellä parvekkeella keinuu kiinalainen lyhty. Koira kiirehtii niska kyyryssä pientareelle ja kyykistyy hivenen nolon näköisenä. Liejutulva on onneksi jokseenkin ehtynyt.

Aamupäivällä on kokous, ja olen valmistautunut huonoilla ja levottomilla yöunilla, sekä tutulla "lonkalta" -metodilla. Se on sinänsä ihan hyvä, koska kukaan ei kuitenkaan maksa siitä "tutki ja opi" -metodista.

Osaako muuten kukaan muu avata maitopurkkia niin, että maito valuu kaikkialle muualle, kuin kuppiin?

6 kommenttia:

-t kirjoitti...

Yäh. Kun sama iskee 60-kiloiseen koiraan, siinä pitää kutsua loka-auto hätiin (no pun intended).

Wilhelmiina kirjoitti...

Kyllä toki osaan, varsinkin kiireisinä aamuina, kun kaikki muut paidat ovat jo pesussa.

Voi koira-ressukka.

Jenni kirjoitti...

Maanantaioireita tiistaina. Jeps keps. Onnittelen itseäni siitä, että Väinön voi noistaa lavuaariin. Duunikaveria vissiin ei:)

-t kirjoitti...

No, siinä vaaditaan sekä lavuaarilta että nostajalta kaikenlaisia ominaisuuksia, joita niissä ei ikään kuin vakiona ole. Mutta muuten kyllä :-D

Riikkamari kirjoitti...

Niin. Asiakas kysyi äsken moneenko me ollaan auki tänään ja minä mietin pitkään että onko tänään maanantai vai tiistai ja ollaanko me seitsemään vai kahdeksaan auki. Sinällään asiaa olisi auttanut - siis jos aivot olisivat raksuttaneet yhtä hyvin kuin ennen vappua - se, että olisin heti muistanut ainakin sen että sekä maanantaina että tiistaina ollaan kahdeksaan auki. Luulen että maanantaiolo jatkunee melkein koko viikon.

Jenni kirjoitti...

-t: teollisuusallas ja annos rauhoittavia??

Moi Riikkamari! Täytyykin vaihtaa "kuulumiset"... Koetetaan päästä maanantaista yli.