sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

Sinnikkyys


On aina yhtä ihmeellistä, kun pehmeät kasvit, jotka on helppo musertaa mehuksi ja kuiduiksi sormien välissä, murtavat asfaltin. Kuvassa olevat kortevauvat symboloikoon sinnikkyyttä: vähäisimmilläkin voi olla suurta, salattua voimaa. Pitää vain löytää se katkaisija, joka saa voiman purkautumaan. Juuri nyt toivon, että eräs läheinen löytää katkaisijan ja valjastaa sisäisen voimansa.

Kävin vappulenkillä venevalkamassa. Vesi oli lilaa, taivas vaaleanpunainen. Puihin tunkevan mahlan haistaa ja kuulee hiljaisuudessa: kevään sinnikäs voima on äänetöntä ja se näkyy ensin kaikkein pienimmissä: iduissa ja silmuissa. Mahlasta puheenollen bongasin telkkien ja töyhtöhyyppien lisäksi kolme nakua nuorukaista, jotka pistäytyivät vappusaunasta uimassa. Olin sillä kertaa iloinen, etten raahannut lintukiikareita mukanani. Ihmeellinen on luonto ja arktinen hysteria saa ihmiset ihan villeiksi. Olen aina rakastanut vappua ja kevättä ja sen julmaa, raakaa valoa ja sen sinnikästä, hiljaista voimaa.

Planeetta pyörii. Hyvää ja turvallista vappua! Olkaa sinnikkäitä ja muistakaa, että asfaltti ei mahda mitään kaikkein pienimmällekään kortteelle.

3 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Mukavaa vappua sinullekin:)

Tui kirjoitti...

Hieno kirjoitus vapun ja kevään kunniaksi. Hyvää vappupäivää Sinullekin!

Jenni kirjoitti...

Kiitos toivotuksista ja runollista vappua!