tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Kuka, mitä & Häh?

Turistin kommenttiaumasta on tullut melkoinen keko. Ovatko naiset pahoja? Oletko YTM/ATM ja johtuuko se siitä, että uranus ei ole syntymäsi hetkellä ollut missään huoneistasi? Edes tuulikaapissa? Millaisista miehistä naiset pitävät (huomaathan, että nyt on kyse kaikista naisista joukkona ja kaikista miehistä joukkona [onneksi esim. Lord Boredom hoksasi, että "ihan kaikki naiset" tai edes "ihan kaikki suomalaiset naiset" on toisaalta aika heterogeeninen ryhmä] tai ainakin ATM/ATN YTM/YTN -henkilöistä, eikö se muuten tarkoita yhteiskuntatieteiden maisteria/naisteria)? Eikö nöyrä ja kiltti mies pärjää? Miksei ATM:stä ymmärretä? Miksei Birdy ymmärrä ATM:ä?

Luin kommentit ja seikkailin linkeissä ja koko hutun vaikutus oli suunnilleen sama, kuin japaninkielisen keskusteluohjelman seuraaminen unkarinkielisellä tekstityksellä ja vaimealla äänellä mustavalkoisesta minitelkkarista, jonka antenni muodostuu haarukasta, henkarista ja joulukuusen sähkövaloista. Yliväsyneenä ja mahdollisesti flunssaisena.

Esitän kysymyksen yleisesti Jumalalle, Blogistanin duumalle, maailmankaikkeudelle, postinkantajalle ja äiti maalle: mitä hittoa? Keitä nämä tyypit ovat? Kyborgeja? Ja kuka helvetti on Leka? (Nopean linkkailun jälkeen selvisi, että Leka, kuten nimikin vihjaa, on tietenkin karikatyyri maailman vastenmielisimmästä tyypistä.)

Ongelmani on, etten saa minkäänlaista kosketuspintaa koko keskusteluun. Ymmärrän, että on ujoja ja sosiaalisia ihmisiä, ja on ujoja sosiaalisia ihmisiä. Ja on ei-ujoja sosiaalisia ihmisiä. Toisilla on paljon suhteita, minulla on ollut kaksi, joista toinen jatkuu edelleen tilassa "avioliiton auvo." En tunne yhtään ATM:stä tai YTN:sta vaikka tunnenkin melko hirveän paljon ihmisiä, joilla on vaihteleva flaksi - vai flaksistako tässä onkin kysymys?

Onko identiteetti sama asia kuin status?

Ovatko ihmissuhteet sama asia, kuin lovet sängynpäädyssä?

Onko ihmisarvo suoraan verrannollinen lovien määrään?

Onko olemassa kokonainen varjoluokkayhteiskunta, josta en ole yhtään tietoinen?

11 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Ihan samanlainen fiilis minulle tuli, kun luin sitä kommenttiketjua. En ymmärtänyt yhtään mitään mistä puhuttiin, en ollut edes tietoinen, että elän näin luokkayhteistietoisessa yhteiskunnassa.
Ehkä en eläkään, enkä jaksa asiaa edes pohtia.

Beats me.

Anonyymi kirjoitti...

Minua huvittaa se, että kun pidin blogia joskus vuonna 2003-2004, niin silloinkin vouhkattiin markkina-arvoteoriasta, ATM:stä ja YTM:stä. Tuntuu jotenkin todella huvittavalta, että tämä sama keskustelu on täällä edelleen käynnissä vuonna 2006. Itse sanoin sanottavani jo silloin 2003, joten nyt olisi hauska siirtyä jo puhumaan muista asioista tai ainakin vaihtaa termejä. Mutta kun tätä touhua katsoo, niin aika toivottomalta se kyllä näyttää.

Jenni kirjoitti...

Aika kiihkeää on keskustelu, ja sinänsä yllättävää on, että älykkään oloisetkin ihmiset hyväksyvät termistön ja jopa luokkittelevat itse itsensä! Itseäni ahdistaisi suunnattomasti miettiä, täytäntkö jonkinlaisen YTN -normiston. Tai siis ei ahdistaisi, koska asia herättää minussa niin hirvittävää välinpitämättömyyttä, että se ihan koskee.

Saara kirjoitti...

Oi joi, minne minut johdatit. Sopi kyllä hyvin tähän haukottelun ja haukottelun välille. Missä minä olen?

Jenni kirjoitti...

Olet helvetin seitsemännessä piirissä. Täällä on agressikkoja ja nillikköjä ja tänne joutuu tyypit, jotka uskovat ihmisen markkina-arvoon...

Saara kirjoitti...

Kääk! Olikin jotenkin niin kotoinen olo tässä köllötellessä.

Anonyymi kirjoitti...

en tajunnut. en sitten ollenkaan.
-strangelove-

Hyvärinen J. kirjoitti...

Juttu on ymmärtääkseni alkanut newsseista joskus 90-luvun alkupuolella, lähinnä kai tamperelaisten teekkarien harrasteena. Lieneekö mitään takeita siitä, että nämä veikeät tampintekijät olisivat olleet liikkeellä aivan tositarkoituksella? Samoihin aikoihin, kun netti oli vielä pieni ja tietokoneet nelikasikuutosia, kirjoiteltiin muun muassa klassiset Teemu-teekkarin saagat ja muuta vähemmän tosissaan otettavaksi tarkoitettua.

Vertaileva tekstianalyysini voi mennä aivan hakoteille. Paremmin tietävät ja muistavat korjatkoot.

Hommasta tekee mielestäni huolestuttavan se, että jotkut ottavat asian koko lailla tosissaan ja uskovat juttuun.

Anonyymi kirjoitti...

sinut on haastettu ;)
-strangelove-

ps. odotan sitä päivää kun tuosta word verificationin randomkirjainketjusta tulee sattumalta joku sana.

Panu kirjoitti...

Onko olemassa kokonainen varjoluokkayhteiskunta, josta en ole yhtään tietoinen?

On. Hienoa, että osasit muotoilla asian näin osuvasti ja inspiroivasti.

Jenni kirjoitti...

Panu, siinä tapauksessa, vähemmän sivistyneesti: ARGH.