tiistaina, tammikuuta 31, 2006

Kätevä emäntä

Keskustelin juuri äitini kanssa käsityöprojekteista. Olen ollut "puukässässä" ja olen vasta oivaltanut, kuinka kiehtovaa on, että langasta voi tehdä juttuja. Vähän aikaa sitten ostin heleän keltaista lankaa marketista ja värkkäsin siitä (blogissakin esiintyneen) siilin. Lankaa jäi yli, joten lainasin kirjastosta Virkkausmalleja idiooteille -kirjan, jossa on isoja mallikuvia, joissa on dildon kokoinen virkkuukoukku ja pyykkinarun paksuista lankaa. Tein sellaisen koristeellisen lappusen, jossa on popcorniksi kutsutuista lankamykkylöistä muodostuva x-kuvio. Itseasiassa tein 1,5 semmoista lappua ja ajattelin, että voisin askarrella puhdetöinä riittävän ison kassin kansioiden kuljettelua varten.

Marketissa oli kaikkia muita värejä paitsi sitä heleää keltaista. Novitan edustaja oli juuri täyttämässä lankahyllyä ja tiesi kertoa, että väri oli poistunut mallistosta. Ostin kaksi kerää turkoosia ja kerän pinkkiä lankaa - enempää en kerralla raskinut, koska semmoinen lapsen nyrkin kokoinen lankanyttylä maksaa melkein kolme euroa. Puoli kassia tuli valmiiksi ja ajattelin taas täydentää lankavarastoa, paitsi että turkoosikin lanka oli loppunut, joten osti kerän sellaista korallinpunaista. Kotona mies huomautti kuivakkaasti, että haluaa sitten nähdä kuudenkymmenen euron kassin joskus valmiina.

Tässä vaiheessa kassista (jolla on tarkoitus kuljettaa virallisia mappeja lääninhallituksen kokouksesta rehtorien kokoukseen ja maakuntakirjastokokouksesta seutukuljetustyöryhmään) on tulossa jokseenkin kirjava ja se muistuttaa psykedeeliä vauvanpeittoa, jonka joku on virkannut pilvessä (vauvalle, joka kastetaan juuri moniuskontoisessa seremoniassa Dharma Miina Väkivahva Pangaia Hilepilveksi).

Lankoihin kuluneella rahalla olisin voinut ostaa jonkin ajattoman tyylikkään nahkajäljitelmävirityksen, eikä minun tarvitsisi hoidattaa virkkauspsykoosista johtuvaa tenniskyynärpää-jännetuppi-puuniska -oireyhtymää. Mutta ainakin minulla on tilava kassi, jossa voin kuljettaa jumppavaatteet fysioterapiaan.

* * *

Kävin taas tekemässä taloustavarahankintoja Tiimarissa. Ostin puolentusinaa rautalankakäärmettä, joiden hampaisiin voi kiinnittää esim teepusseja. Vien ne töihin, koska ne ovat eri käteviä muistilapputelineitä.

13 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Jotenkin tuo edustusrouvuus tuo esiin minulle uusia luovia puolia sinussa, aivan kadehdittavaa.
Dildolla on kyllä vaikea virkata, luulisin, mutta minähän en ole mikään käsityöihminen. Enkä tule olemaan.

Jenni kirjoitti...

Se "luulisin" oli hyvä, koska seuraava kysymys olisi ollut: "Oletko kokeillut?"

Anu kirjoitti...

Lankojen hinnat ovat muuten nykyään aika sietämättömiä. Itse neuloin joskus paljonkin, mutta sitten aloin saada omituisia järkevyyspuuskia, joiden aikana ynnäsin kaapeissa lojuviin, puoliksi käytettyihin keriin ja epämääräisiin, ikuisesti keskeneräisiksi jääneisiin vaatteenpuolikkaisiin uponneita summia ja mietin, miten paljon halvemmaksi tulee ostaa valmiita vaatteita - varsinkin kun komerot alkoivat täyttyä villapaidoista, jotka olivat liian kuumia/kireitä/rumia/hienoja pidettäviksi.

Onneksi voin tuhlata rahani lankojen sijaan myös askartelutarvikkeisiin.

Anonyymi kirjoitti...

en malta olla sanomatta, että dharma miina väkivahva olisi hävyttömän upea nimi! minua jostain syystä viehättävät nämä suomen vaarallisimmat naiset (miina, ansa, paula).

kai dildolla voisi virkata, jos siinä on sellaisia juttuja. siis, ettei ole ihan sileäpintainen. tosin se tuskin silti saisi minua innostumaan virkkaamisesta. vaikka dildolla virkatut pannulaput ja päiväpeitto olisivatkin hyviä lahjoja huumorintajuisille tutuille.
-strangelove-

Ziina kirjoitti...

minä luulisin että sellainen g-pistedildo voisi soveltua hätäisesti virkkaamiseen mutta langan pitää sitten olla myös paksua. ja noita käärmeitä voisi sitten kai käyttää masokismileikeissä nipistiminä kun nyt kerran tälle tielle lähdettiin. kun kerran langat ovat kalliita ja minulla on sitä 45 kiloa niin olen kait melko varakas ja ennenvanhaan minut olisi katsottu hyväksi naimakaupaksi-vrt. 16 lammasta=rikas vaimo

Jenni kirjoitti...

NOniin, olisi pitänyt keksiä jokin muu pötkylä kuvaamaan virkkauskirjan ohjekuvien giganttisia puikkoja. Mutta en keksinyt nopeasti mitään vastaavaa. Älkää edes yrittäkö kysyä "miksi?"

Lankojen hinnat ovat järkkyjä.

Jotenkin kuitenkin veikkaan, että "Minulla on 45 kiloa villalankaa" ei ole ihan paras iskurepliikki. Vaikka voipi se tepsiä paremmin, kuin "Minulla on 16 lammasta". Mene tiedä.

Piikkari kirjoitti...

Lankojen hinnat, juu, ja 45 kiloa, onnittelut Ziinalle. Itse olisin pari vuotta sitten ollut aikamoinen saalis kenelle tahansa miehelle tai naiselle, hyllyssäni oli kantoliinoja useamman sadan hypertehokkaan dildon hinnalla ostettuna, melkein yhtä monta kiloa kuin Ziinalla lankaa.

Aidolla nahkajäljitelmäsalkulla ei ole Tunnearvoa. Se ei ole Hieno, kuten automaattisesti kaikki itsetehty (paitsi kantoliina ei ole jostain syystä itsetehtynä ollenkaan sama asia kuin koneella kudottu ja maahantuotu).

SusuPetal kirjoitti...

"Luulisin" oli siinä sen takia, että en todellakaan ollut tullut ennen tätä kirjoitusta ajatelleeksi, että dildolla voisi virkata. Olen mielikuvitukseton ihminen :(

"Minulla on 16 kamelia" tekisi sinusta tuhannen ja yhden yön tavoittelemisen arvoisen tietyissä piireissä.

Jenni kirjoitti...

Kiitos ihmiset, olen saanut uutta intoa dil---virkkaukseen ja kassi saattaa valmistua ennen joulua. Ja tämän keskustelun jälkeen en voi enää suhtautua siihen neutraalisti ja kylmän arvioivasti vaan se tulee aina symboloimaan minulle avioliittomarkkinoita ja naisten seksuaalista vapautumista.

Anonyymi kirjoitti...

todettakoon siis, että kuka tarvitsee hyvää naimakauppaa. ainahan voi sanoa, että mitä minä miehellä - minulla on virkkuukoukku.
-strangelove-

SusuPetal kirjoitti...

Ei ihme, että neuleblogit ovat niin suosittuja :) Puhumattakaan virkkuublogeista, kuten tämäkin blogi...

Jenni kirjoitti...

Juu, nyt edustusrouvuuteen sopetutuneena Jemorysta tulee eittämättä virkkuublogi. Mitä seuraavaksi? Seksineuvoja taviksille? ATM-tukilinja?

Häväistysjuttuja?

Laihduttamista?

SusuPetal kirjoitti...

Aika hyviä ehdotuksia kaikki, mutta kieltämättä aika työllistäviä, joten olo edustusrouvana voi muuttua joksikin aivan muuksi.
Joten lopeta, hyvä ihminen, ajoissa!