torstaina, elokuuta 04, 2005

Uuden perheenjäsenen nimi on Maire

Pakettiauton V8-moottori sanoo möreästi pörpörpörpör. Yllätyksekseni moottorin tehon tuntee, vaikka KUSKIN penkki onkin amerikkalaisittain iso ja pehmoinen kuin BigMac. En voi väittää, ettenkö nauttisi autoilusta, vaikka näkökenttäni alareunassa juokseekin tulikirjaimilla tekstitys "yksityisautoilu on syntiä, yksityisautoilu on saatanasta, yksityisautoilu on murhaa, yksityisautoilu saastuttaa, sinä olet jumalaton yksityisautoilijamurhaajakapitalisti." Jne. Mutta se hinta on maksettava tästä nautinnosta. Nostan jalan kaasulta ja livun arvokkasti kuin Tallink Romantika huoltoaseman pihaan. Kuluttaakseni noin viikon palkan bensiiniin.

* * *

Enismmäinen tehtävä on päättää, mitä Mairen sisätiloille tehdään. Tämä siksi, että Maire on luojan kiitos muuten siistissä kunnossa. Edelliset omistajat kärsivät vaikeasta plyyssi-hapsu-ledvalo-wunderbaum-puusomiste -maniasta ja auton sisäosat muistuttavat lähinnä kookoselle ja mansikalle lemuavaa, merihenkistä bordellia - Yes sir, I can boogie (työkaverit ehdottavat haarakonttorin perustamista, mutta hehän ovat vain kateellisia). Päätös ei ole vaikea: kaikki ylimääräinen ruuvaillaan irti, hapsut ratkotaan pois. Ledvalot saavat jäädä, koska ne loppujen lopuksi sointuvat kauniisti tummansiniseen sisustaan. Kojelautaan upotetaan ne siivottoman hintaiset autostereot, jotka ostettiin, vaikka ostoslistalla oli vain välttämätön pesukone. Kullanväriseksi spreijattu, puusta sorvattu mukiteline revitään irti ja sillä heitetään vesilintua (joillakin ihmisillä vaan on ihan liikaa aikaa askarteluun). Ehkä Mairea on kuitenkin sisustettu pietistisesti, sillä kaveri kertoo nähneensä Vanin, jonka sisätilat oli päällystetty kauttaaltaan pitkäkarvaisella tekoturkiksella...

* * *

Älä mene Bilteman made in china -accessories-osastolle. Älä mene Bilteman made in china -accessories-osastolle. Älä mene Bilteman made in china-accessories-osastolle. Älä mene Bilteman autoilijan made in china -accessories-osastolle.

Ei kommentteja: