torstaina, heinäkuuta 21, 2005

Piru- eikun Nainen-Raamattua -menetelmällä eteenpäin

No niin, menin sitten ostamaan Pyhä veri, Pyhä Graal -teoksen. Ikäänkuin minulla olisi rahaa ostella kirjoja, joita en ole ennestään lukenut ja joihin siis voisin raskaasti pettyä. Halu liittää naiseuden pyhyys ja arvostus edes hypoteettisesti kristinuskoon oli kuitenkin liian kova. Linkkejä aiheesta ja teoksesta löytyy (Cesnur: Center for studies on new religions, Massimo Introvignen artikkeli Siionin veljeskunnasta; Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kritiikki: DaVinci koodi -keskustelu Helsingissä 24.11. 2004), mutta kommentit tulevat kirkon sisältä ja ovat välttämättä kriittisiä.

Ei auta kuin lukea teos, tehdä runsaasti reunamerkintöjä ja yrittää löytää myös jotain muuta aiheeseen liittyvää...

Mutta onpa kiusallista huomata, että teoksesta puuttuu heti kunnollinen lähdeviite, ja liitteenä olevat kuvat ovat suttuisia. Itse väänsin oman vähäisen tutkimukseni kuvamateriaalia viikkoja skarpimmaksi, ettei ainakaan niiden takia jäisi puolivillaista vaikutelmaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Odotan sitten aivan ehdottomasti, että reunamerkintöjä ilmestyisi myös tänne blogiin. Minulta nämä kooditäpinät ovat menneet aivan ohi. Itse asiassa olen ajatellut, ettei kirja kiinnosta pätkääkään, mutta nyt alkoi hiukan kiinnostaa.

Kirsti

Jenni kirjoitti...

Ei kai sitä malta olla blogissaan pätemättä, ainakaan jos löytää puutteita lähdeviitteistä, haa.