perjantaina, heinäkuuta 15, 2005

Luutuan ja tuuletan

Suunnittelen salaa blogin siirtämistä amerikanbloggerista johonkin kotimaiseen palveluun. Onko vuodatus hyvä? Blogger juuttuu, se ei päivity, se on hidas, kommentit tulevat näkyviin viiveellä, draftina tallennetut ja myöhemmin julkaistut tekstit tulevat näkyviin "joskus". Enkä osaa vieläkään muuttaa ulkonäköä mieleisekseni...

Tämä on varmaankin jonkinlaista blogiin ulottuvaa sisustusvimmaa. Nainen katsoo blogiaan, ja ajattelee, että kesä on tullut, nyt tarvitaan jotain piristystä. Pari raikasta kuvaa, jokin vitsikäs tehosteväri, uusia koristeellisia fontteja otsikoihin ja ryhdikkäitä laatikoita sivulle. Ja linkit pitäisi tuulettaa ja arkisto siivota ja järjestää aihepiirien mukaan.

Sitten alan pohtia blogin syvempää olemusta. Olenko kertonut kirjoittamisesta "kaikille" ja jos olen, niin mistä voin kirjoittaa? Onko PMS ja työasiat soveliaita? Voinko kirjoittaa avomiehestä ja koirasta ja sukulaisista vai pitääkö minun pidättäytyä kirja-arvosteluissa ja luonnon herättämissä, herkän runollisissa vaikutelmissa? Onko huumoria, seksiä ja juopottelua liikaa vai pitäisikö kehittää jotain entistä mehukkaampaa uusien lukijoiden saalistamiseksi?

3 kommenttia:

Mikko Saari kirjoitti...

Morjees. Oletko kuullut Movable Typestä? Se on eri hieno blogiohjelma, jolla ylläpito sujuu vaivatta ja tehokkaasti. Tilaa olisi tarjolla, mikäli kiinnostaa.

Hotelli sijaitsee Melankoliassa, eli osoitteeksi tulisi jotain tyyliin http://www.melankolia.net/jemory/ - toimivuuden pitäisi olla Blogspotia parempi. Referenssejä voi udella Menopaussilta ja Lorem Ipsumilta.

Emmätiedä, tilaa olis ja pidät hyvää blogia. Tekninen tuki sisältyy hintaan, joka on pyäreästi nolla euroa / kuussa. Apua ongelmiin saa, samoin ulkoasun viilaamiseen. Otahan yhteyttä, mikäli tarjous houkuttelee: msaari at iki.fi.

On se Vuodatuskin kai hyvä, tätini ovat innostuneet sen myötä bloggaamisesta. Ei se siis ainakaan järin vaikeakäyttöinen ole.

Jenni kirjoitti...

Moi!

Kävinkin kuikuilemassa melankoliaa "sillä silmällä". Otan yhteyttä:) heti kun saan kotikoneeni toimimaan ja voin käyttää vähän enemmän aikaa nettitemppuiluun.

Poppy kirjoitti...

Hello. Omani on toiminut vuodatuksessa ihan kohtuullisesti. Tosin jos pitkiä pätkiä kirjoittaa eli yli tunnin, sisäänkirjautuminen voi huonolla onnella vanheta eikä kirjoitus silloin tallennu minnekään.
Mutta semmottis. :)
Tsemuja!!