torstaina, maaliskuuta 31, 2005

Teiden ritari

Aloittelen projektia, johon vielä kuukausi sitten kuvittelin VÄLTTÄMÄTTÄ tarvitsevani tuota pirujen & perkeleitten keksintöä: automobiilia, teräskuorista tappajaa, ympäristön arkkivihollista ja syrjäisten seutujen keinohevosta. Eilisessä kokouksessa minun annettiin kuitenkin ymmärtää, että Kaiken (ilmeisesti myös ihmissuhteet ja syömisen) voikin hoitaa myös sähköpostilla, puhelimessa ja Internetissä.

Vahinko on kuitenkin jo tapahtunut, ja olen autokoulussa. Rääkkään hopeanharmaata Japaninihmettä ja tunnen itseni Ritari Ässän pahaksi sisarpuoleksi, joka ei ole koskaan oppinut suoristamaan ajoneuvoa peruuttamisen jälkeen ja haluaa katkeroiduttuaan ja erakoiduttuaan valloittaa maailman. Seuraavalla kerralla herätämme kuolemanpelkoa kotipaikkakunnan keskustassa ja sitten onkin naapuripaikkakuntien vuoro. Vapise Toijala, sillä tuomion ja sovituksen päivä on koittanut, ja Helvetin enkeli ratsastaa hevosella, jonka nimi on Kuolema ja Saastuminen!

Mikä ajamiseen opettelmisessa on pahinta, jos ympäristökysymykset sivuutetaan: tietenkin julkinen nöyryytys! Tässä sitä yritetään kulmaperuuttaa kirkon parkkipaikalla kahden ajoneuvon väliin, ja huomataan samalla, kuinka autokoulun opettajallakin on nihkeä hikikalvo kasvoilla ja verinoro suunpielessä.

Mainittakoon, että ensimmäinen mäkilähtö onnistui kauniisti ja sulavaisesti.

Ei kommentteja: