keskiviikkona, huhtikuuta 28, 2010

Minkä tähen?

Poliisi piirittää edelleen aseistautunutta 60-vuotiasta naista Ylä-Savossa. 

Noin 60-vuotias nainen ampui haulikolla kerrostaloasunnossaan Akaan Viialassa tiistaina aamulla.
No joo, eihän se noin mennyt, mutta sanokaapa, miksi kuusikymppisten miesten johtamassa Suomessa juuri kuusikymppiset miehet voivat niin huonosti? Miten se elämä voi käydä niin haljuksi, että tormistaudutaan ottamaan haulikko, pullo pöykkyä ja lähdetään selvittelemään välejä vaatekaapin tai isäukon kanssa? Hoitamaton miesten menopaussi, veikkaisin. Palveluiden, työn ja ihmisten katoaminen maaseudulta toinen syy. Nykyistä edellisen taantuman jälkeen on tehty kelpotyö siivoamalla kaikki tuottamattomat hyvinvointipalvelut pois rahaa viemästä. Ei ole enää ylläpitävää toimintaa, meiniki on alalla kuin alalla se, että korjataan vain katastrofin jälkiä. Tilanne on hetkellisesti näyttävästi kaaoksessa, mutta kustannukset ovat toki pitkällä aikajänteellä alhaisemmat.

Asiasta aidanseipääseen: Päivän Pamaus uutisoivat tyttöjen hyvästä menestyksestä ammattikoulujen pääsykokeissa:
Oulun ammattiopistossa tyttöjen ylivaltaa yritettiin horjuttaa järjestämällä pintakäsittelylinjalle pääsykokeet.
"Valitettavasti hyvän keskiarvon tyttöjä oli tulossa niin paljon, että he täyttivät pääsykoepaikatkin", opintoasiansihteeri Kaisu Sassi Oulun seudun ammattiopistosta kertoo.
Voi kyynel, Kaisu Sassi.  Eikö edes pääsykoe horjuttanut tyttöjen ylivaltaa? Vai onko tässä toimittaja antanut asenteensa pikkuisen tursuta rivien välistä? Mitenkä ne ämmät saataisiin pysymään pois ammattikouluista?

Poikkeuksellisesti menin lukemaan aiheesta siinnyttä keskustelua. Ylitarkastajaa huolettaa työelämän pelisäännöt:
Saa nähdä mitä tulee työnteosta rakennustyömailla, kun nuoret nätit likat tulevat maalaushommiin. Itse olin muutama vuosi sitten työmaalla, jossa oli maalarinaiset. Rakennusmiesten työnteko ei oikein millään meinanut edetä naisten naurattamiselta. Lisäksi parinmuodostus aiheutti mustasukkaisuutta ja tulehdutti työmaan ilmapiirin. Naiset ovat kyllä oikein tervetulleita työmaille, mutta pelisäännöt on varmaankin paikallaan käydä läpi kaikkien kesken heti työmaan alussa tai perehdytyksessä. 
Kyllä pistää miettimään. Itse soisin, että vain rumat ja siveelliset "neiti talonmies" -tyyppiset likat menisivät sotkemaan työmaita. Ei tulisi sitä parinmuodostustakaan, sehän, jos mikä, on surullinen asia.

Voi elämä, en paremmin sano. Itsehän viihtyisin hyvin miesvaltaisella alalalla. Uusimman elämänvaiheeni johdosta olen myös paitsi rupsahtanut ja useinmiten ihan laittautumaton, sekä entistä vaarattomampi nuorille miehille. Viimeksi katselin Uusivirran Olavin esiintymistä aamutelkkarissa ja vannon, että tunteeni olivat vain ja ainoastaan äidilliset.

Ei kommentteja: