perjantaina, toukokuuta 29, 2009

Huomio

Autoilijat, jotka eivät osaa liikenneympyrän väistämissääntöjä, ärsyttävät minua pohjattomasti, voi helvetin kuustoista ja vittujen kevät! Kertausta: liikenneympyrään tullaan kolmion takaa, eli väistetään kaikkia. Ja ympyrästä poistuttaessa 1) Näytetään vilkkua 2)Väistetään poikittaista liikennettä, eli kävelijöitä ja pyöräilijöitä. Siis miten vaikeaa se voi olla? Mitä näistä kolmesta kohdasta et ymmärtänyt?

Ja Pöntisen Kaitsu Lapualta, olet Kokoomuksen eurovaaliehdokas ja kysyt sivuillasi "Onko se rasismia jos puolustaa suomalaista elämänmuotoa, kulttuuria ja uskontoa?". Ei se ole. Mutta mietipä keskenäsi, mikä on, ennen kuin yrität änkeä Brysseliin muutoin, kuin Tjäreborgin kautta.

*) Ja mitä vikaa on _pelkässä kävelyssä_?

**) Edit 15.50 HS: "En pitänyt mainoksesta, sillä se antaa väärän kuvan Pöntisen ajattelusta. Olen pyytänyt Pöntistä lopettamaan mainoksen käytön", kertoi Katainen aamupäivällä."

VÄÄRÄN KUVAN?? VÄÄRÄN KUVAN?? Minusta se kertoo ääneen sen, mitä porvarit peitellysti ajavat.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heip! Tykkään blogistasi kovasti, ja tämänkin kirjoituksen kahdesta jälkimmäisestä kappaleesta en voisi enempää samaa mieltä kanssasi olla. Mutta mitenkäs tuo ensimmäinen? Ei kai ketään voi oikeasti ärsyttää se, millä tavalla ihmiset yrittävät kuntoilla? Itse ainakin hytkyn lenkkipolulla mitä erilaisimmilla tavoilla (välillä juosten, välillä hölkäten, välillä semi-hölkäten tai voimakävellen), eikä se taatusti ole tyylikästä katseltavaa. Mutta mitä väliä! Erityisen ikävästi otti korvaan (ja silmään :) tuo "julkisilla paikoilla itsensä nolaaminen". Eikö ole parempi liikkua edes sillä jollakin valitsemallaan tyylillä kuin jäädä kotiin sohvaperunoimaan?

-bella

Jenni kirjoitti...

Totta kai on! Mutta eikö ole ihan yhtä tehokasta kävellä vaikka vähän pitempi matka, kuin semihölkätä?

Tämä oli vain tällainen "tänään ärsyttää kaikki ja varsinkin Kai Pöntinen" -postaus.

Sorry kaikki kuntoilijat!

kukkis kirjoitti...

Aamen!

--KATA-- kirjoitti...

Aamen toka!

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on varmaan "tänään ärsyttää kaikki"
-päivä, kun sinun ärsyyntymisestäsi ärsyynnyin. Mutta silti, olen jotenkin itse aina mieltänyt pururadat ja lenkkipolut paikoiksi, joissa jokainen voi edetä juuri sennäköisenä ja sillä tyylillä kuin suinkin lystää, kun kaikki kuntoilu on kuitenkin hyväksi. Ahistaa ajatella, että jotakuta ahistaa minun tai muiden tyyli liikkua! :D

Ja joskus se pelkkä kävely voi vaan käydä tylsäksi ja tekee mieli kokeilla jotain muuta. Vaikka sitten sitä nytkyvää lyllertämistä. ;)

Aurinkoista viikonloppua!

-bella

Jenni kirjoitti...

Bella! Vannon ja vakuutan, ettei moninaiset liikkumistavat missään nimessä ärsytä minua yleensä yhtään! Yleensä ajattelen lämpimästi kaikkia urheita lenkkeilijöitä ja enempi ärsyttää ne kallissa kuoripuvuissa elvistelevät himokuntoilijat.

Jatka tyylillesi uskollisena:D:D

T. Jenni

Ps. Pitäisi varmaan postata tänne tyylinäytteitä lenkkityyleistäni ja -asuistani. Ukkosen mukaan näytän pultsarilta. Ja lenkkareissakin on reikä Ja muuten neonvihreissä kopiokrokseissa maalitahra. Että lepo vaan. Olen jo hyvällä tuulella. Enää mua ärsyttää kakkonen ja kolmonen.

Jenni kirjoitti...

Okei!

Mä poistin sen ekan kohdan. Kiitos ihanat kanssaraivoajat:D

Anonyymi kirjoitti...

Minua ärsyttää autoilijat, jotka välttämättä haluavat antaa tietä. Näitä tapaa etenkin jonojen viimeisinä tai niiden loppupäässä. Sen sijaan että ajaisivat siitä suojatiestä nopeasti ohi, he päättävät jarrutella hidastaen sekä omaa liikkumistaan että minun omaani.
Vähän sama kuin verojen kanssa: Minua ei haittaa odottelu, jos tiedän, että se auttaa kaikkia liikkumaan sujuvammin. Jos taas jonon viimeinen alkaa jarrutella "vuokseni", joudun odottelemaan turhaan lisää lähinnä sen vuoksi, että joku voi tuntea tehneensä päivän hyvän teon.
Tämä on entistä ärsyttävämpää polkupyörän kanssa.

Ja liikenneympyröissä ikävintä on se, ettei poistuvat osaa käyttää vilkkua. Joutuu joko turhaan varomaan ei-kääntyviä tai päätyä auton alle. Poliiseja passiin ottamaan rekisterinumeroita ylös, kiitos. Saisivat maksettua viikonlopun vahtimisella kuukauden palkan...

Anonyymi kirjoitti...

Olen siinä luulossa, että liikennesääntöjen mukaan, jos on suojatie jossa ei ole valoja, niin autoilijoiden pitäisi antaa siihen pyrkivillekin tietä. Eli jos he näkevät jonkun olevan tulossa suojatielle heidän pitäisi pysähtyä.

Huvittavaa on se, että en voi tästä olla varma, että onko tämä se laki. Yritin sitä kerran netissä Suoli24:ssä tai vastaavassa selvittää ja siellä oltiin asiasta tukkanuottasilla ja varmuus jäi saamatta.

Mutta enivei. Itse joskus (tai itse asiassa aika usein) kaupungin keskustassa kävellessäni oikein nautin siitä että tiedän kohta tulevani liikennevalottomalle suojatielle, että pääsen "hyppäämään" henkilöautojen eteen jotka eivät meinaakaan antaa tietä. Joskus jopa toivon, että aiheuttaisin kolarin äkkijarrutuksen takia.

Tällainen käytöksen motiivi on tietenkin enemmän kuin vähän kyseenalainen vaikka MINULLA ONKIN OIKEUS.

Myös tykkään maleksia suojatiellä mahdollisimman hiljaa, että kaukaakin tuleva auto joutuu jarruttamaan. Yleensä pokka ei kuitenkaan riitä niin hitaaseen maleksimiseen kuin haluaisin... Ideaali olisi jos voisin solmia suojatiellä kenkännauhoja.

Että tämmönen tapaus olen tällä kertaa.

-Kirvesti 30v.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Keskusta+syytt%C3%A4%C3%A4+kokoomusta+likaisesta+kampanjoinnista/1135246468770

Mikko kirjoitti...

Kirjoituksesi on hieman epäselvä. Siitä voisi saada kuvan että jopa sellaisessa liikenneympyrässä jossa kolmioita ei ole, ympyrään tulevilla on "kuvitteelliset kolmiot".

Näin ei todellakaan ole. Liikenneympyrässä pätevät normaalit liikennesäännöt, eli liikenneympyrä on joukko peräkkäisiä risteyksiä, joissa oikealta tulevalla on etuajo-oikeus.

Joskus liikenneympyröissä on toki kolmiot, ja silloin tietysti toimitaan taas normaalien sääntöjen mukaan eli kolmion takaa tuleva väistää.

Tässä linkki siihen mitä tieliikennelaki sanoo asiasta.

Jenni kirjoitti...

http://www.liikenneturva.fi/www/fi/turvatieto/saantopakki/risteysajoIII.php

Minusta liikenneturvan sivuilla on asia esitetty niin kuin blogitekstissäni.